ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο των Νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Young European Socialists)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:50:00 μ.μ. | |
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο των Νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Young European Socialists)
 Ξεκινούν χθες, Πέμπτη 6 Απριλίου, στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου των Νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Young European Socialists). Στους YES συμμετέχουν πάνω από 63 οργανώσεις νεολαίας σοσιαλιστικών, σοσιαλδημοκρατικών και εργατικών κομμάτων από 47 χώρες, με στόχο την κοινή δράση για την προώθηση των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών ιδεών, αρχών και αξιών. 

Από την Ελλάδα συμμετέχει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Δημήτρη Μπυρίτη και Χριστίνα Καμπισιούλη.

Στόχοι του συνεδρίου είναι η αναζήτηση πολιτικών προτάσεων που οδηγούν στην εμβάθυνση και διεύρυνση της ευρωπαϊκής ιδέας. Η ανάλυση των θεσμικών, πολιτικών και οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νέα γενιά στην ΕΕ, η αντιμετώπιση των ανισοτήτων ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες και ο καθορισμός της πολιτικής στρατηγικής και του πλάνου δράσης των YES το επόμενο χρονικό διάστημα, με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2019. Ταυτόχρονα, βασικοί άξονες της ατζέντας θα είναι η εναλλακτική βιώσιμη οικονομική πολιτική, η προώθηση της ενιαίας κοινωνικής και δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αλλαγές που δημιουργούν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, καθώς και η προώθηση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ομιλία θα απευθύνει ο πρόεδρος του SPD και υποψήφιος καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Μάρτιν Σούλτς.

Τέλος, οι συνεδριακές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με αρχαιρεσίες για την εκλογή της νέας ηγεσίας των Νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις οποίες η Νεολαία ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την θέση του Αντιπροέδρου, με υποψήφιο τον οικονομολόγο Δημήτρη Μπυρίτη.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ