ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας για την απεργία στις 17 Μαΐου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 π.μ. |
Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας για την απεργία στις 17 Μαΐου
ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.,
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ,  ΆΡΓΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στα συσκευαστήρια, στις ζύμες, στα χυμοποιία, στα γαλακτοκομικά, στα ιχθυοτροφεία και στα εμφιαλωμένα ποτά.

Εργαζόμενοι όλου του κλάδου,

Τα νέα μέτρα που θα επιδιώξουν να περάσουν, ένα 4ο μνημόνιο, αφορούν νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, στο αφορολόγητο, απελευθέρωση των απολύσεων, νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, νέες περικοπές σε παιδεία, υγεία, πρόνοια μέσω του αυτόματου κόφτη, πλήρη κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, Θεσμοθέτηση της ανταπεργίας από τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών όπου δεν θα ισχύει η εργατική νομοθεσία και οι επιχειρήσεις θα είναι τελείως αφορολόγητες. 


Όπως και όλα τα προηγούμενα μέτρα και δήθεν "αντίμετρα" ψηφίζονται και εφαρμόζονται για λογαριασμό της εργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους, για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, μεγαλύτερες εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές, περισσότερα “επενδυτικά” κίνητρα.

Σας καλούμε,  να αξιοποιήσουμε την μακρόχρονη εμπειρία που υπάρχει και που αποδεικνύει πως όποια ανακούφιση υπήρχε στη βασανιστική ζωή που ζούμε, αυτή ήταν αποτέλεσμα της οργάνωσης και του αγώνα της τάξης μας.

Δίνουμε την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση και στα νέα βάρβαρα, αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει, με βάση τη συμφωνία της με ΕΕ και ΔΝΤ.

Ο στόχος της καπιταλιστικής ανάπτυξης που τα κόμματα της αστικής διαχείρισης υπερασπίζονται δεν θα λύσει τα προβλήματά μας, όπως ούτε οι επενδύσεις. Σε αυτό το δρόμο θα απαιτούνται συνέχεια θυσίες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας. Ωφελημένοι θα είναι μια χούφτα παράσιτα που ζουν από τον ιδρώτα μας, οι βιομήχανοι – εφοπλιστές – τραπεζίτες.
Οι κυβερνήσεις τα δικά τους συμφέροντα υπηρετούν, όπως η τωρινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μάλιστα μας θέλει και υποστηρικτές στη νέα σφαγή των δικαιωμάτων μας. Τα ίδια συμφέροντα υπηρετούν και η Ε.Ε., το ΔΝΤ όπως και τα άλλα αστικά κόμματα που άλλωστε έχουν ψηφίσει το 3ο μνημόνιο που προβλέπει αυτά τα μέτρα. Οι μεταξύ τους καβγάδες και διαπραγματεύσεις γίνονται για το ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ωφεληθούν περισσότερο.

Τέτοια ή παρόμοια μέτρα προωθούνται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.

Η δήθεν δίκαιη ανάπτυξή τους, είναι η ανάπτυξη που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Μια ανάπτυξη που δε νοιάζεται για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και αντιμετωπίζει με “ψίχουλα” την “ακραία φτώχεια”, την ίδια ώρα που σε τράπεζες και μεγάλο κεφάλαιο χαρίζει εκατομμύρια.

Δεν θα σταματήσουν εάν εμείς δεν βάλουμε φρένο στην αντεργατική επίθεση διαρκείας.
Μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με την οργάνωσή μας, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, σε σύγκρουση με τους μονοπωλιακούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, τους εκμεταλλευτές και το καπιταλιστικό κέρδος που είναι το εμπόδιο για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Να μην πιάσει σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμιά εργατογειτονιά, το ρατσιστικό δηλητήριο που στοχεύει να αποδυναμώσει και να αποπροσανατολίσει τους αγώνες. Να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Έχουμε το δίκιο. Έχουμε τη δύναμη.
Απαντάμε οργανωμένα, μαζικά, συλλογικά, μαχητικά!
17 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.,
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ,  ΆΡΓΟΣ


Εκ της Διοίκησης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ