ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ο Γιάννης Μπόλλας στην ημερίδα: «Πολεμώντας τα Αναβολικά, υπερασπιζόμαστε την Ολυμπιακή Ιδέα» στην Αθήνα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:18:00 π.μ. |
Ο Γιάννης Μπόλλας στην ημερίδα: «Πολεμώντας τα Αναβολικά, υπερασπιζόμαστε την Ολυμπιακή Ιδέα» στην Αθήνα (βίντεο)
Ημερίδα με θέμα «Πολεμώντας τα Αναβολικά, υπερασπιζόμαστε την Ολυμπιακή Ιδέα», διοργανώθηκε στα γραφεία της ΕΟΕ από την μη κερδοσκοπική εταιρία «Αθλητισμός χωρίς Αναβολικά», τον ΣΕΓΑΣ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017.

Η κεντρική ομιλία της Ημερίδας έγινε από τον πρόεδρο της εταιρίας «Αθλητισμός χωρίς αναβολικά», Γιώργο Κατσιμπάρδη ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες σχολείων από Λύκεια του Αμαρουσίου και του Ηρακλείου που παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Στην ημερίδα παρευρέθηκε και μίλησε η βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Βουλής αλλά και την κυβέρνηση, ο συντοπίτης μας Γιάννης Μπόλλας, ως Μέλος του Αθλητικού Τομέα της Νέας Δημοκρατίας και ως εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο εκπρόσωπος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επιπλέον το παρών έδωσαν και μίλησαν ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου και ο Σπύρος Καπράλος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας οι οποίοι μίλησαν εις βάθος για το ντόπινγκ και τις συνέπειες του στον αθλητισμό ήταν, ο Γιάννης Πανούσης ,Καθηγητής Εγκληματολογίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Αθανάσιος Φαλούκας, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος ,Καρδιολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημήτρης Κουρέτας ,Καθηγητής Βιοχημείας Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Γιάννης Παπαδογιαννάκης ,Δικηγόρος, πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Μπόλλας ανέφερε :

Αγαπητοί φίλοι ,

Επιτρέψτε μου στα πλαίσια ενός μικρού ,όπως επιβάλει το πρωτόκολλο , χαιρετισμού μου , μια πολύ σύντομη επισήμανση και σχολιασμό , που αφορά βεβαίως το θέμα της σημερινής εκδήλωσης. Πραγματικά αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να το κάνω. 
Πιστεύω ειλικρινά , ότι είναι εντελώς ανήθικο και απαξιωτικό , να δημιουργείται η αίσθηση και η εντύπωση πως πίσω από κάθε μεγάλη αθλητική επίδοση, απόδοση και επιτυχία κρύβεται πάντα η μαγική συνταγή : η περιβόητη ντόπα !
Η μεγάλη αλήθεια όμως είναι, πως πίσω από κάθε μεγάλη διάκριση βρίσκεται ένα πραγματικά μεγάλο ταλέντο , που με ατελείωτες προσπάθειες , προσωπικές θυσίες και στερήσεις , με υπερβολικά σκληρή δουλεία μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους δημιουργεί έναν πραγματικό αθλητή. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι καταστροφικό ,για το αθλητικό κίνημα και την αθλητική ιδέα γενικότερα , να αφομοιωθεί και να κυριαρχήσει στην συνείδηση του απλού φιλάθλου, ότι στα αγωνίσματα κερδίζει ο περισσότερο ντοπαρισμένος ή ακόμα χειρότερα ο καλύτερος από τους ντοπαρισμένους ….!
Ωστόσο έχοντας θητεύσει από μικρό παιδί στους αθλητικούς χώρους, είτε ως αθλητής είτε ως προπονητής και σήμερα ως παράγοντας οφείλω κατηγορηματικά να πω , μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου, πως γνωρίζω πολύ καλά αθλητές και αθλήτριες που επί χρόνια ίδρωσαν , κουράστηκαν, μάτωσαν (!) για να φτάσουν στην κορυφή με το έτσι κι αλλιώς ξεχωριστό τους ταλέντο, χωρίς καμία χημική η άλλη εξωθεσμική υποστήριξη.
Η υπόνοια λοιπόν, και η εκ προοιμίου αμφισβήτηση , είναι σαράκι που κατατρώει την ιδέα του αθλητισμού ως ύψιστη πανανθρώπινη αξία! Προφανώς δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε , μπροστά στα ολοένα κι αυξανόμενα κρούσματα του ντόπινγκ, που συναντούμε τους μεγάλους αθλητικούς αγώνες αλλά ακόμα και στους σχολικούς , φαινόμενο που μας ανησυχεί ιδιαίτερα .
Άλλωστε γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε , μεταξύ άλλων, και όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται , πως η φαρμακοδιέγερση είναι καταστροφική για την υγεία των αθλητών αλλά και εξωθεσμική με την όλη ιδέα του αθλητισμού. Όλοι όσοι όμως πιστεύουμε ακράδαντα σε αυτήν την ιδέα , λέμε ΟΧΙ ταυτόχρονα και κατηγορηματικά στα αναβολικά. (!) Την διατήρηση της ιδέας του αθλητισμού την χρωστάμε σε αθλητές ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ, που την υπηρετούν με ηθική και κόπους ! 

Το χρωστάμε στην κ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ , στον ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ,στην ΚΟΡΑΚΑΚΗ , τον ΔΗΜΑ και τόσους άλλους που ξεχωρίζουν χωρίς να τους συνοδεύει καμία σκιά. Τέλος το χρωστάμε ακόμα σε όλα τα νέα παιδία που με πίστη, συνέπεια και αφοσίωση φιλοδοξούν να φτάσουν και να μοιάσουν σ’αυτά τα σπουδαία πρότυπα, που μόνο ο αθλητισμός δημιουργεί και προβάλει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ