ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ανδριανός: Να γίνει άμεση επαναπροκήρυξη μετά τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά έγκρισης για ένταξη στη βιολογική καλλιέργεια στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:55:00 μ.μ. | |
Ανδριανός: Να γίνει άμεση επαναπροκήρυξη μετά τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά έγκρισης για ένταξη στη βιολογική καλλιέργεια στην Αργολίδα
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την ανάγκη άμεσης επαναπροκήρυξης του Μέτρου 11 για τη βιολογική καλλιέργεια για προγραμματική περίοδο 2014-2020 μετά τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά έγκρισης των αιτήσεων βιοκαλλιεργητών της Αργολίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων για την ένταξη στο μέτρο 11 για τη βιολογική καλλιέργεια για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, στην Αργολίδα από 849 αιτήσεις εγκρίθηκαν μόλις οι 4, ποσοστό δηλαδή περίπου 0,05%, κατά πολύ χαμηλότερου του εθνικού μέσου.

Είναι προφανές ότι το χαμηλό αυτό ποσοστό, που ευλόγως προκάλεσε την απογοήτευση και την αγανάκτηση των βιοκαλλιεργητών της Αργολίδας, καταδεικνύει την αποτυχία των αποτελεσμάτων και την επιτακτική ανάγκη ακύρωσής τους, επαναπροκήρυξης του Μέτρου το συντομότερο με μεγαλύτερο προϋπολογισμό και σαφή κριτήρια αξιολόγησης, καθώς και κατανομής των διαθέσιμων πόρων κατά Περιφέρεια.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες άμεσες συγκεκριμένες ενέργειες θα ακυρωθεί και θα επαναπροκηρυχθεί το μέτρο ώστε να αποκατασταθεί η άδικη ανισορροπία στις εγκριθείσες προς ένταξη αιτήσεις βιοκαλλιεργητών”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ