Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Καταιγίδα στην Αργολίδα - Ίδιο το σκηνικό το καιρού και την Παρασκευή (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:15:00 μ.μ. |
Καταιγίδα στην Αργολίδα - Ίδιο το σκηνικό το καιρού και την Παρασκευή (βίντεο)
 Καταιγίδα ξεσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην Αργολίδα με κατά τόπους έντονη  βροχόπτωση κει με μεγάλη δραστηριότητα κεραυνών.

Η καταιγίδα δεν προξένησε ιδιαίτερα προβλήματα ενώ η αναμενόμενη χαλαζόπτωση ευτυχώς δεν επισκέφθηκε την περιοχή μας και περιορίστηκε στην πλευρά της Αρκαδίας και της Νεμέας.
Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένεται να επικρατήσει ιδιαίτερα άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.
Αρχικά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα καθώς επίσης στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ σταδιακά θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Στην Κρήτη τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά, ενώ τα Νότια Δωδεκάνησα δεν αναμένεται να επηρεαστούν.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 18 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 25 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, ενώ στον Κορινθιακό θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ