ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τόπο στα νιάτα θέλει να δώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:49:00 π.μ. | |
Τόπο στα νιάτα θέλει να δώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης
Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σε προσωπικό στοίχημα εξελίσσεται η ανανέωση της ΝΔ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διακαής πόθος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η κοινοβουλευτική ομάδα που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές να είναι η νεότερη στην ιστορία, στόχο για τον οποίο έχει εκφραστεί δημοσίως.
Το σχέδιο «αλλαγή σελίδας» στην ΝΔ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η αρχή γίνεται την Πέμπτη, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απευθύνει ομιλία σε νέους ανθρώπους, σηματοδοτώντας την στροφή που θέλει να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους νέους.

Θα είναι η πρώτη ουσιαστικά δημόσια τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη σε νεολαίους μετά την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, αποτυπώνοντας το στίγμα των κινήσεών του. «Απαιτείται αξιοκρατία και όχι ευνοιοκρατία. Σας καλώ να πάρετε τη χώρα στα χέρια σας. Να παλέψετε για τη γενιά σας», είναι η προτροπή που θα απευθύνει την Πέμπτη στην νέα γενιά ο πρόεδρος της ΝΔ, στέλνοντας το μήνυμα για ανανέωση εντός και εκτός κόμματος. Δεν αποτελεί μυστικό ότι το κομματικό ακροατήριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας.

Εάν αυτό αλλάξει, τότε η ΝΔ θα αποκτήσει μία νέα δυναμική.

Η συνέχεια του σχεδίου ανανέωσης θα δοθεί το ερχόμενο Σάββατο όταν και σε ειδική εκδήλωση θα δοθούν στη δημοσιότητα ακόμα 30 ονόματα από το μητρώο πολιτικών στελεχών που έχει δημιουργήσει η ΝΔ. Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεξαμενή που έχει δημιουργήσει το κόμμα και θα αποτελέσει σε σημαντικό βαθμό τον προπομπό της νέας γενιάς στελεχών που θα συνδράμουν στην προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έχουν εντοπιστεί ήδη ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ανθρώπων με σπουδές, οι οποίοι έχουν σημαντική παρουσία στην αγορά που θα μπορούσαν να μεταπηδήσουν στην πολιτική ζωή ακόμα χωρίς απαραίτητα να μπουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια. Αρκετά από τα μέλη του μητρώου πιθανόν να τοποθετηθούν σε θέσεις κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό, αποτυπώνοντας το νέο στυλ διακυβέρνησης που προτίθεται να προσδώσει στο δημόσιο ο κ. Μητσοτάκης. Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο με χρονοδιάγραμμα και στοχευμένες επιλογές ως προς την αλλαγή σκυτάλης στο γαλάζιο ευρύτερο στελεχιακό δυναμικό. Ήδη το πλάνο προκειμένου η ΝΔ να καταστεί πιο σύγχρονη, πιο μοντέρνα και πιο ελκυστική βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ βήμα βήμα μέσα και από τις δημόσιες τοποθετήσεις του κάνει σαφές ότι είναι έτοιμος να γυρίσει σελίδα στο κόμμα. «Η ΝΔ είναι ένα υπερωκεάνιο που πλέει 40 χρόνια. Για να στρίψει έστω και λίγο, χρειάζεται χρόνο», αναφέρει συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει λόγο για σειρά εκπλήξεων που ετοιμάζει η γαλάζια ηγεσία.

Η τοποθέτηση του Χρήστου Ταραντίλη στη θέση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού ήταν μια κίνηση που συζητήθηκε έντονα. Ο μόλις 43 ετών καθηγητής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί το πρόσωπο μοντέλο και για τις επόμενες αλλαγές, αφού στη σκέψη του κ. Μητσοτάκη θεωρείται ο ιδανικός συνδυασμός. Νέος, με πανεπιστημιακές περγαμηνές χωρίς κομματικές δεσμεύσεις.

Επόμενος στόχος για το σχέδιο «ανανέωση» θα είναι η αλλαγή προσώπων στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μέσα από διαδικασίες που θα συζητηθούν στην κατάλληλη χρονική συγκυρία. Προφανώς καταλυτικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία θα παίξουν οι εκλογικές λίστες, όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών με τους εν ενεργεία βουλευτές να έχουν προτεραιότητα.

Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει βεβιασμένα ξεκαθαρίζουν αρμόδιες πηγές.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως ακόμα και στο μήνυμα του για την Πρωτομαγιά θέλησε να συνδέσει τον εορτασμό με τους νέους, κλείνοντας το μάτι στην νέα γενιά:

«Τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων διασφαλίζονται μόνο μέσα από μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν νέες δουλειές, πρωτίστως για τη νέα γενιά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμα φορά ότι βλέπει τους νέους ανθρώπους ως το μεγάλο του... προσωπικό στοίχημα!

Πηγή: m.liberal.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ