Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Εργαστήρια για ενήλικες πάνω στην Άλκηστη του Ευριπίδη και τους Πέρσες του Αισχύλου σε Αγία Τριάδα και Τολό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:11:00 π.μ. |
Εργαστήρια για ενήλικες πάνω στην Άλκηστη του Ευριπίδη και τους Πέρσες του Αισχύλου σε Αγία Τριάδα και Τολό
 Στοχεύοντας στην ανανέωση της σχέσης της τοπικής κοινότητας με τις παραστάσεις στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου και επιδιώκοντας την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσανατολισμού του εν γένει, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο πλαίσιο του «Λυκείου Επιδαύρου», πραγματοποιεί το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2017 προγράμματα εκπαίδευσης κοινού στην Αργολίδα με τίτλο Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα, με εκκίνηση από τον Δήμο Ναυπλιέων. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και τις δευτροβάθμιας εκπαίδευσης και σε διάφορους χώρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων, στο Ναύπλιο, την Αγία Τριάδα, τη Νέα Τίρυνθα, το Δρέπανο κ.ά.

Πρόκειται για μια σειρά από δράσεις για ενήλικες, νέους και παιδιά με στόχο την επαφή και την εξοικείωσή τους με το περιεχόμενο και τη φόρμα των παραστάσεων του Φεστιβάλ. Ειδικότερα, αφορά στη διενέργεια σύντομων βιωματικών θεατρικών εργαστηρίων και διαλέξεων πάνω σε κείμενα που θα ανεβούν φέτος στην Επίδαυρο. Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε κατοίκους, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων.

Οι κάτοικοι της Αργολίδας που παραδοσιακά παρακολουθούν το Φεστιβάλ Επιδαύρου ως μέτοχοι αυτής της μεγάλης γιορτής του αρχαίου δράματος, μπορούν από φέτος να παρακολουθήσουν βιωματικά θεατρικά εργαστήρια και διαλέξεις με ελεύθερη συμμετοχή, με στόχο να ανανενώσουν τη μακρόχρονη αυτή σχέση, εμπλουτίζοντάς την με τα νέα αισθητικά ρεύματα της τέχνης του θεάτρου και τα επείγοντα ερωτηματικά που τίθενται επί σκηνής από τους σύγχρονους καλλιτέχνες. Να γίνουν, έτσι, ενεργοί θεατές που θα είναι σε θέση να συνδιαλεχθούν και να τοποθετηθούν κριτικά απέναντι στις παραστάσεις του Φεστιβάλ και, εν τέλει, να απολαύσουν εκ νέου τη μαγεία των παραστάσεων της Επιδαύρου.

Τις δράσεις συντονίζουν οι κυρίες Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτης και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος - θεατροπαιδαγωγός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως εμψυχωτές μια ομάδα επιλεγμένων θεατροπαιδαγωγών από την Αργολίδα με ειδίκευση στη εμψύχωση ανάλογων προγραμμάτων. 


Πρώτο εργαστήριο
Έργο προς διαπραγμάτευση: Άλκηστις Ευριπίδη
 Χώρος: Αίθουσα Πολιτιστικού συλλόγου
Αγίας Τριάδας
Δευτέρα 22 Μαΐου και Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, 18.00-21.00


Δεύτερο εργαστήριο
Έργο προς διαπραγμάτευση: Πέρσες Αισχύλου 
Χώρος: Δημοτικό Σχολείο Τολού 
Πέμπτη 25 Μαΐου και Παρασκευή 26 Μαΐου 2017  18.30-20.30


Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

· Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

· Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στον χώρο διεξαγωγής του εργαστηρίου μισή ώρα πριν την έναρξη.

· Δεν χρειάζεται προηγούμενη θεατρική εμπειρία για την συμμετοχή στο εργαστήριο.

· Οι συμμετέχοντες να είναι άνετα ντυμένοι.

· Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν και στις 2 συναντήσεις του κάθε εργαστηρίου.

· Θα δοθούν ξεχωριστές βεβαιώσεις για το κάθε εργαστήρι.Για περισσότερες πληροφορίες:lyceumepidaurus@greekfestival.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ