ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Στην Κύπρο τίμησαν τους πεσόντες αξιωματικούς στην Κίναρο Τουλίτση, Πανανά και Ευαγγέλου με ονοματοδοσία τριών οδών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:52:00 μ.μ. |
Στην Κύπρο τίμησαν τους πεσόντες αξιωματικούς στην Κίναρο Τουλίτση, Πανανά και Ευαγγέλου με ονοματοδοσία τριών οδών
 Ο Δήμος Αραδίππου πραγματοποίησε εκδήλωση ονοματοδοσίας τριών οδών του εις ένδειξη μνήμης και τιμής των μελών του πληρώματος του Ελικοπτέρου Αugusta Βell 221 του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στη Βραχονησίδα Κίναρος στις 11 Φεβρουαρίου 2016.


Οι τρεις δρόμοι βρίσκονται στη περιοχή Εξω Γη στις Καμάρες.

Οι τρεις αξιωματικοί του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είναι οι Αντιναύαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, 37 χρόνων, Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς 34 χρόνων και Πλοίαρχος Ελευθέριος Ευαγγέλου 36 χρόνων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Ηλίας Λεοντάρης, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Προκόπης Μαυραγάνης, ο Διοικητής του ΚΣΕΔ Κώστας Φυτηρής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου, συγγενείς των πεσόντων και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος και αναφορά στους τιμώμενους πεσόντες.

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης ανέφερε πως «η ονοματοδοσία των τριών οδών υπηρετεί το στόχο μαζί με την έκφραση της εκτίμησης, του σεβασμού και της ευγνωμοσύνης στους συγγενείς που ήρθαν από την Ελλάδα για την τελετή».

Πρόσθεσε ότι σήμερα οι πεσόντες «γίνονται πρότυπα ήθους, ευθύνης και προσήλωσης στο καθήκον γιατί αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν και πρέπει να διακρίνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όλων αυτών που εν όπλοις έχουν ταχθεί να προασπίζονται την ασφάλεια και την ελευθερία της πατρίδας. Αυτών που από την ώρα που βάζουν την τιμημένη στολή των ενόπλων δυνάμεων, υπογράφουν συμβόλαιο τιμής ότι πάνω από τον εαυτό τους είναι καθημερινά η αποστολή και η πατρίδα, οι κακουχίες, οι αντίξοες συνθήκες αλλά πρωτίστως ο κίνδυνος είναι μέρος της καθημερινής τους αποστολής».

Σημείωσε ακόμα ότι «η ασφάλεια και η άμυνα της Κύπρου έναντι οιασδήποτε εχθρικής επιβουλής δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς την πολύτιμη αυτή αμυντική σύμπραξη και αμυντική σύζευξη που υπάρχει με την Ελλάδα.»

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης καλωσόρισε τους συγγενείς των τριών Ελλήνων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και πρόσθεσε πως «κανένας λόγος και καμιά πράξη δεν μπορούν να αναπληρώσουν την απώλεια τριών νέων ανθρώπων, που άφησαν πίσω τους οικογένειες και αγαπημένα πρόσωπα, ειδικότερα μάλιστα όταν το δυστύχημα συμβαίνει σε καιρό ειρήνης».

Πρόσθεσε ότι «το χρέος όσων μένουμε πίσω, είναι να τιμούμε τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, να αναγνωρίζουμε την προσφορά τους και να τους αναδεικνύουμε ως θετικά πρότυπα και ως παραδείγματα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές».

Ο Δήμαρχος Αραδίππου εξέφρασε εκ μέρους του Δήμου «βαθιά εκτίμηση προς τους τρεις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους τους.
Στη συνέχεια ο Υπουργός Αμυνας και ο Δήμαρχος Αραδίππου προέβησαν στα αποκαλυπτήρια της ονοματοδοσίας των τριών οδών και ακολούθησε επίδοση τιμητικών πλακετών στις οικογένειες των πεσόντων.

Ο Παναγιώτης Πανανάς Ταξίαρχος εν αποστρατεία και πατέρας του Κωνσταντίνου Πανανά παρέδωσε στον Δήμαρχο Αραδίππου τη σημαία με την Παναγία και την φωτογραφία του γιου του, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελίδη θα τοποθετηθούν σε ειδική θήκη στο Δημαρχείο με σημείωμα για την θυσία του Αντιναύαρχου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ