Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Όχι στις συγχωνεύσεις και στους υποβιβασμούς σχολείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:24:00 π.μ. |
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Όχι στις συγχωνεύσεις και στους υποβιβασμούς σχολείων
 Η εκτεταμένη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, σε συνδυασμό με το πακέτο των υπόλοιπων μέτρων που κυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ θέλουν να εφαρμόσουν, στοχεύει στη δόμηση όχι απλά λιγότερης εκπαίδευσης, αλλά σε ένα εκπαιδευτικό μοντέλο που αντιστοιχεί σε επιχειρήσεις, μετατρέποντας την εκπαίδευση από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Οι συγχωνεύσεις καταργήσεις και υποβιβασμοί σχολείων αποτελούν έναν μόνον από τους κρίκους ενός συνολικότερου σχεδίου υποβάθμισης και διάλυσης της όποιας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης έχει απομείνει, εξαιρετικά αναγκαίου για το σχεδιασμό τους. Στην πράξη σημαίνει μείωση δαπανών και εφαρμογή των όρων του μνημονίου στην εκπαίδευση συμβάλλοντας με αποφασιστικό τρόπο στη δημιουργία «στέρεου εδάφους» για να «πατήσουν» οι συνολικότερες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και να αλλάξει ο χάρτης της παιδείας. 

Οι καταργήσεις- συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων, αποτελώντας ένα ακραίο μέτρο συρρίκνωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, εξαφανίζουν το σχολείο της γειτονιάς, «υψώνοντας» στη θέση του το σχολείο της αγοράς. Η σταθερή χρηματοδότηση του σχολείου περνάει στη χρηματοδότηση των γονιών, των χορηγών ή και των δυο. Οι συνεχείς μειώσεις στην επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών και τελικά ο Καλλικράτης της εκπαίδευσης, δημιουργούν ένα απίστευτα συγκεντρωτικό, συντηρητικό, αυταρχικό μοντέλο σχολείου-επιχείρησης. Υλοποιούνται οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση ενός σχολείου εμπορικού κέντρου, που θα πρέπει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες της αγοράς για να υπάρξει, με μαθητές πελάτες και εκπαιδευτικούς πωλητές. Εκπαιδευτικούς που θα είναι αριθμητικά λιγότεροι αφού οι διορισμοί είναι ανύπαρκτοι, θα δουλεύουν σε δυο τρία ή περισσότερα σχολεία λόγω αύξησης του ωραρίου τους, εκπαιδευτικούς σε διαρκή ομηρία και περιπλάνηση.

Λέμε ΟΧΙ ,στις συγχωνεύσεις και στους υποβιβασμούς των σχολείων , στην πολιτική υποβάθμισης της μόρφωσης των παιδιών της εργατικής τάξης των παιδιών λαού που έχει σαν βασικό στόχο τη δημιουργία ανθρώπων διαποτισμένων με εκείνα τα ιδανικά και τη στάση ζωής που δε θα αμφισβητούν και θα δέχονται παθητικά τα πάντα. Με απλά λόγια θα διαπαιδαγωγούν άτομα δουλοπρεπή, μοιρολατρικά, άβουλα, χειραγωγήσιμα, φτηνή εργατική δύναμη, που θα δέχονται τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας και παρατεταμένης φτώχειας και εξαθλίωσης από κόμματα υπηρέτες του κεφαλαίου.

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός. Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικάτα, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη για την παιδεία και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν και με οποιονδήποτε τρόπο να προχωρήσει σε υποβάθμιση ή συγχώνευση σχολείου.

Διεκδικούμε:

Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές 

Παλεύουμε για:

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.

Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή-Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ