Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Απάντηση Καμμένου σε Ανδριανό για τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:30:00 μ.μ. | |
Απάντηση Καμμένου σε Ανδριανό για τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) Ναυπλίου
 Στις 3847/2-3-2017, 4174/14-3-2017 και 5427/5-5-2017 Ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) Ναυπλίου, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Κατ' αρχήν βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση δομών των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και στη βέλτιστη χρησιμοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Εν προκειμένω, το ΓΕΣ εξετάζοντας σε ρεαλιστική βάση τις επιχειρησιακές του απαιτήσεις,σ ε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας και τις κοινωνικές επιπτώσεις τους, προσεγγίζει ολιστικά το κρίσιμο θέμα της κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών.

Υπό το πρίσμα αυτό, κρίθηκε αναγκαίο η κατάταξη των στρατεύσιμων να γίνεται πλέον πλησίον των Μονάδων τοποθέτησής τους. Σας διευκρινίζω όμως ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση πιλοτικά ενώ οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, κατόπιν συνολικής αξιολόγησης της δοκιμαστικής αυτής λειτουργίας.Τέλος, σας επισημαίνω ότι στο πλαίσιο εξέτασης του συγκεκριμένου θέματος, πέραν των συνήθων στρατιωτικών παραμέτρων, θα ληφθούν υπόψη οι όποιες επιπτώσεις επί των τοπικών κοινωνιών”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ