ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:15:00 μ.μ. | |
Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται
Το ICOM, με την επιλογή του θέματος αυτού, επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως φορείς κοινωνικής ειρήνης, πιστεύοντας ότι η παρουσίαση αμφιλεγόμενων ή αμφισβητούμενων ζητημάτων μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την κοινωνική συμφιλίωση και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων. 

Τα μουσεία μπορούν να συμβάλουν στην κατανόηση δύσκολων, αντιφατικών ή σύνθετων πτυχών της ανθρώπινης ιστορίας. 

Επιπλέον, ως χώροι διαμεσολάβησης και διαλόγου, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην ειρηνική αντιμετώπιση τραυματικών ιστοριών, προσφέροντας πολλαπλές οπτικές και αναγνώσεις.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017
η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ
παρουσιάζει στο ιερό του Ασκληπιού στην Επίδαυρο 
το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σιγά, οι ασθενείς κοιμούνται… Μια μέρα και μια νύχτα στο Ασκληπιείο Επιδαύρου» έχει σχεδιαστεί για μαθητές-τριες των Δ΄ και Ε΄ τάξεων Δημοτικού. Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές-τριες το ιερό του Ασκληπιού και τη σημασία του στην αρχαιότητα, ως τόπου λατρείας αλλά και θεραπείας, λαμβάνοντας βιωματική γνώση της πορείας που ακολουθούσε ένας/μία ασθενής επισκέπτης και ο/η συνοδός του στο ιερό.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία μέρη: στο πρώτο, μέσω μιας παρουσίασης με προβολή διαφανειών στην αίθουσα, οι μαθητές-τριες θα γνωρίσουν την οικογένεια του Ασκληπιού και τη βασική δομή του ιερού του στην Επίδαυρο. Στο δεύτερο μέρος, με απλοποιημένες κατόψεις του ιερού ανά χείρας, θα ακολουθήσουν τη διαδρομή ενός/μιας ασθενούς σε αυτό. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με εικαστική δραστηριότητα.

Οι μαθητές-τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να βρίσκονται στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου το αργότερο στις 11.00΄, φορώντας άνετα παπούτσια, αντιηλιακό και καπέλο. Επίσης, θα πρέπει να έχουν μαζί νερό και τη σχολική κασετίνα τους.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 18 Μαϊου στο τηλέφωνο 27530 22818
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ