ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:17:00 μ.μ. | | |
Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής στο Ναύπλιο (βίντεο)
Για τρίτη χρονιά οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οργανώνουν Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ. Εννέα ομάδες παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους με έργα της επιλογής τους στο Ναύπλιο στις 1-6 Ιουνίου 2017.


Οι παραστάσεις τους συνδυάζουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από την τετραετή φοίτησή τους στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και έχουν ως στόχο να επικοινωνήσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες με ένα ευρύτερο κοινό. Το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2017 οργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεατρική Παραγωγή», το οποίο διδάσκεται αποκλειστικά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Αναλυτικότερα στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2017 θα παρουσιαστούν οι παρακάτω παραστάσεις:

– Η θεατρική ομάδα INCOMPATIBLE παρουσιάζει την παράσταση Κύκνειο Άσμα Γυναικών, διασκευή του έργου Δυο Γυναίκες Χορεύουν του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ διάρκειας 100’ την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στις 18.30 στις Φυλακές Λεονάρδου (Κτήριο Λεονάρδου, Κωνσταντινουπόλεως & Εθνικής Αντίστασης, Ναύπλιο). Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 στο πλαίσιο του μαθήματος Σκηνοθεσία ΙΙΙ και παρουσίασε την παράσταση ΤΡΟΥΜΠΑ: Γυναίκες ενός κατώτερου Θεού στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στο Θέατρο Τριανόν.
– Η ομάδα Mementaλ Theatre Group παρουσιάζει μια διασκευή του έργου Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα την 1 Ιουνίου 2017 στις 21.00 στο Θέατρο Τριανόν.

Η ομάδα Mementaλ Theatre Group συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής και τον Ιούνιο του 2017 θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την παράσταση Άκου μικρέ που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων που οργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

-Το καλλιτεχνικό σύνολο Θέατρο Πλαστελίνης παρουσιάζει την παράσταση ΟΙΔΙΠΟΥΣ την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στις 21:00 στο Φουγάρο. Το καλλιτεχνικό σύνολο Θέατρο Πλαστελίνης δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 με αφορμή το μάθημα της Θεατρικής Παραγωγής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Για δεύτερη χρονιά φέτος το Θέατρο Πλαστελίνης συνεχίζει το καλλιτεχνικό του εγχείρημα με το έργο ΟΙΔΙΠΟΥΣ, που βασίζεται στον μύθο του Οιδίποδα σε διασκευή και σκηνοθεσία του φοιτητή Σίμου Τζίτζη.

-Η θεατρική ομάδα RuMaNi παρουσιάζει την παραγωγή, με τίτλο Μα τι παράξενα, τι περίεργο, τι μυστήριο! που βασίζεται στο έργο Η Φαλακρή Τραγουδίστρια του Ευγενιου Ιονέσκο στις 3 Ιουνίου 2017 ώρα 21.00 στο Θέατρο Τριανόν. Η θεατρική ομάδα RuMaNi δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 από τρεις φοιτήτριες του προγράμματος Erasmus, από την Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Η δουλειά της ομάδας στοχεύει στη δράση-αντίδραση με λεκτικά και μη λεκτικά χαρακτηριστικά επικοινωνίας. Ο βασικός της στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καθημερινής επικοινωνίας.
-Η θεατρική ομάδα Herooj παρουσιάζει το έργο homines που βασίζεται στο τέταρτο βιβλίο της Αινειάδας του Βιργιλίου στις την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 στις 21.00 στα Κεντρικά Διδακτήρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου. Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας Herooj ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στο Θέατρο Τριανόν με την παράσταση Amphithalia.

-H ομάδα «Kαssιόπη», παρουσιάζει τη παράσταση Ίσως να είμαι η ΗΛΕΚΤΡΑ, την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, στις 18:30 στο Θεατράκι πριν το Ρολόι (δίπλα από τον Ναό των Αγ. Αναργύρων). Η ομάδα «Καssιόπη» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή. Το όνομά της προήλθε από τον αστερισμό Κασσιόπη, ο οποίος αποτελείται από τα πέντε φωτεινότερα άστρα, την Ανδρομέδα, την Σαύρα, την Περσέα, την Κηφέα και την Καμηλοπάρδαλη, τα οποία συμβολίζουν ένα ανοιχτό Μ ή 3. Έτσι και στην παράσταση πρωταγωνιστούν τρεις γυναικείες μορφές που μοιάζουν με το 3 της Κασσιόπης. Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα (Ευριπίδης, Σοφοκλής, Ευγένιος Ο’ Νηλ, Ζυράννα Ζατέλη, Σύλβια Πλαθ κ.ά.

-Η θεατρική ομάδα Diciassette παρουσιάζει το πετυχημένο musical των Bob Fosse και Fred Ebb Chicago την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 18.30 στο Θέατρο Τριανόν. Βασισμένο στις πρωτότυπες χορογραφίες του Bob Fosse, την μουσική του John Kander , στους αγγλικούς στίχους του Fred Ebb και απόδοση ελληνικών διαλόγων της Σταυριάννας Στάθη.
-Η θεατρική ομάδα loop παρουσιάζει μια ελεύθερη διασκευή του έργου του Ευγένιο Ιονέσκο Ρινόκερος, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 στις 21.00 στο Θέατρο Τριανόν. Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή.

-Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα VinoVeritas παρουσιάζει την παράσταση Βαλπουργία Νύχτα. Πρόκειται για μια διασκευή του έργου Βάκχες του Ευριπίδη. Το έργο θα παρουσιαστεί την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στις 18:30 στις αποβάθρες τρένου ΟΣΕ (πίσω από το Θεατράκι του ΟΣΕ). Ο χώρος αποτελεί ευγενική παραχώρηση του Λαογραφικού Μουσείου Πελοποννήσου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ