ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ενεργοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:53:00 μ.μ. |
Ενεργοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
 Η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών με στόχο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου είναι ο κεντρικός άξονας παρεμβάσεων που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Υγείας.

Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή, με πρωτοβουλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κωνσταντίνου Μπαργιώτα που επισήμανε ότι σήμερα παρατηρείται πλήρης ευτελισμός της εφαρμογής του νόμου.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παραδέχθηκε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε το 2010 δεν εφαρμόζεται, ξεκαθάρισε όμως ότι το υπουργείο δεν προσανατολίζεται στην τροποποίησή του αλλά σε παρεμβάσεις που θα έχουν στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς παρατηρούνται αλληλοεπικαλύψεις που καταλήγουν στην μη εφαρμογή των υφιστάμενων διατάξεων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό το αμέσως επόμενο διάστημα το θέμα θα συζητηθεί και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς πρέπει να υπάρξει ένα σήμα ότι ο πολιτικός κόσμος αναζητεί μέτρα εφαρμοσμένης πολιτικής και ένα σήμα ότι ξεκινούν και πάλι έλεγχοι και αφήνουμε πίσω την περίοδο της πλήρους ασυδοσίας.


Πηγή: ΑΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ