ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ανδριανός: Nα γίνουν από τη ΔΕΗ ευνοϊκές, ρεαλιστικές ρυθμίσεις σε οφειλές που αφορούν εμπορική-επαγγελματική στέγη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:55:00 μ.μ. | |
Ανδριανός: Nα γίνουν από τη ΔΕΗ ευνοϊκές, ρεαλιστικές ρυθμίσεις σε οφειλές που αφορούν εμπορική-επαγγελματική στέγη
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη με θέμα την ανάγκη ευνοϊκότερων ρυθμίσεων για την αποπληρωμή των οφειλών προς τη ΔΕΗ, μετά και την σχετική προς τούτο επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Άργους.

Το κείμενο της Ερώτησης μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

“Ο εμπορικός κόσμος της χώρας, όπως και πολλές επαγγελματικές ομάδες, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση που χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των οφειλετών να μην μπορεί να εξυπηρετήσει εγκαίρως οφειλές προς τη ΔΕΗ, ακόμη και με την ισχύουσα πολιτική ρυθμίσεων που προβλέπει προκαταβολή 15% της οφειλής και εξόφληση σε 12 ή 36 δόσεις.

Με δεδομένο ότι η διακοπή ρεύματος σε επαγγελματική στέγη ή εμπορικό κατάστημα συνεπάγεται οριστικό κλείσιμό και κατ' επέκταση και απώλεια είσπραξης οφειλών από τη ΔΕΗ, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ευνοϊκότερης ρύθμισης των οφειλών αυτών προς την Επιχείρηση.

Επισημαίνω ότι η κραυγή αγωνίας είναι καθημερινή από τους εμπόρους και επαγγελματίες για να κρατήσουν σε λειτουργία την επαγγελματική τους στέγη, γεγονός που μου αναφέρεται και σε σχετική επιστολή που μου απεστάλη από τον Εμπορικό Σύλλογο Άργους.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά την εφαρμογή ευνοϊκότερων ρυθμίσεων για την αποπληρωμή των οφειλών,των ως άνω οφειλετών προς τη ΔΕΗ”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ