ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Η Nana Simopoulos LIVE στο ΦΟΥΓΑΡΟ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. | |
Η Nana Simopoulos LIVE στο ΦΟΥΓΑΡΟ
 Η διεθνώς αναγνωρισμένη δημιουργός -πολυοργανίστα, συνθέτης, ερμηνεύτρια και παιδαγωγός- Νana Simopoulos παρουσιάζει το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στις 10μμ, στο Αίθριο 1 του Φουγάρου, το νέο της άλμπουμ Skins, 7ο στη δισκογραφία της.

Η Νana Simopoulos και το νέο της άλμπουμ Skins

Το άλμπουμ αποτελούν οκτώ συνθέσεις της, των οποίων το υλικό αντλήθηκε από ποικίλες πηγές και επιρροές, από κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη και από διάφορες κουλτούρες ανά τους αιώνες, ενώ η συνθέτρια κάνει χρήση αναφορών και από το ίδιο της το παρελθόν.

Τις συνθέσεις εκτελεί ένα σχήμα τζαζ διεθνούς κύρους που συνθέτουν μουσικοί κορυφαίου επιπέδου, όπως ο Αμερικανός σαξοφωνίστας Dave Liebman και ο βιρτουόζος του ινδικού σαράγκι Ustad (Μάστερ) Sultan Khan.

Ο τίτλος του CD προέρχεται από ένα κομμάτι γραμμένο από την Simopoulos για μια παράσταση. Στη διάρκειά της, προβάλλονταν πάνω στο σώμα της χορεύτριας που «ερμήνευε» το συγκεκριμένο κομμάτι, διάφορα δέρματα ζώων, δημιουργώντας κατ' αυτόν τον τρόπο εικονικά κοστούμια. Ωστόσο, ο τίτλος θα μπορούσε να συνδεθεί και με την ίδια τη δημιουργό, η οποία παραλληλίζεται με έναν «μουσικό» χαμαιλέοντα, αφού έχει διερευνήσει πάμπολλους, διαφορετικούς τρόπους μουσικής έκφρασης. Η Simopoulos συνδέεται βαθιά και ουσιαστικά με τη μουσική πολλών τόπων, όπως της Ινδίας, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και, φυσικά, της Ελλάδας.

Η Simopoulos σπούδασε πιάνο από παιδί και αργότερα κιθάρα με τους Ralph Towner, Joe Diorio και Pat Martino. Έχει ηχογραφήσεις με πληθώρα μουσικών οργάνων όπως σιτάρ, μπουζούκι, ντιντζεριντού, κόρα, συνθεσάιζερ κ.ά. και έχει παίξει με θρύλους της τζαζ, όπως οι Don Cherry, Charlie Haden, Billy Higgins και Nana Vasconcelos. Έχει εμφανιστεί με την όπερα της Νέας Υόρκης και την Ιταλική Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας R.A.I.

Έχει, επίσης, συμμετάσχει σε ευρύτατη γκάμα μουσικών σκηνών, όπως στον απόλυτο πολυχώρο «Café Sabarsky», έως τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Νέα Υόρκη, αλλά και στο Jazz Festival Montreux της Ελβετίας.

Εκτός από την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και τη μοναδικότητα της «οπτικής» της, το άλμπουμ Skins αναδεικνύει και τις επιρροές της από σκηνές τζαζ, New Age και World Μusic.

Σε αυτή τη μουσική βραδιά την συνοδεύουν οι:

Caryn Heilman- κρουστά, φωνητικά

Σόλις Μπαρκί- κρουστά, φωνητικά

Special Guest: Mary Ann Mc Sweeney- κοντραμπάσο

Είσοδος ελεύθερη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ