ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

18η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στο Ναύπλιο και σε 350 πόλεις της Ελλάδας (πρόγραμμα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:50:00 μ.μ. |
18η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στο Ναύπλιο και σε 350 πόλεις της Ελλάδας (πρόγραμμα)
 Από τις Πρέσπες έως την Αρχαία Ολυμπία, την Αλεξανδρούπολη έως τον Άγιο Νικόλαο και από τη Κόρινθο έως τη Ρόδο, 50 πόλεις θα φιλοξενήσουν πάνω από 490 καλλιτεχνικές δράσεις (20 ομάδες κρουστών και χορού, 24 φιλαρμονικές και Συμφωνικές ορχήστρες, 35 χορωδίες, 95 DJs, 367 σχήματα και μουσικά σύνολα) σε περισσότερα από 218 σημεία στις 13 περιφέρειες ανά την Ελλάδα.

Συνολικά, 350 διαφορετικές εκδηλώσεις συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που προτρέπουν το κοινό να ανακαλύψει την πόλη του μετά μουσικής. Οι πόλεις που θα δώσουν το ρυθμό είναι: Άγιοι Σαράντα (Πήλιο) Άγιος Δημήτριος, Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία, Βέροια, Βόλος, Βύρωνας, Διδυμότειχο, Δονούσα, Δράμα, Ελευσίνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Χολαργός, Καλαμπάκα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Κόρινθο, Κοζάνη, Κύθηρα, Λάρισα, Λέσβο, Λευκάδα, Λιβαδειά, Λουτράκι, Νάξος, Ναύπλιο, Ν. Ηράκλειο, Ν. Σμύρνη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάργα, Πάτρα, Περιστέρι, Πρέβεζα, Πρέσπες, Πύργος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σέρρες, Σουφλί, Σούνιο, Σπάρτη, Φλώρινα, και Χαλκίδα.

Για τη σημαντική χρονιά ενηλικίωσης (συμπληρώνοντας 18 χρόνια) της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής έχουν προγραμματιστεί εκατοντάδες εκδηλώσεις, σε αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, δρόμους, πεζόδρομους, κήπους και ταράτσες όλης της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που φέτος γιορτάζει από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου, θα παρουσιαστούν επίσης δυο εξαιρετικής σημασίας τελετές, καθώς και εκπλήξεις που μας καλούν να τις ανακαλύψουμε, πάντα με ελεύθερη είσοδο, «περπατώντας» την πόλη μας από σημείο σε σημείο.

Εδώ θα βρείτε το επίσημο Εθνικό Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής 2017.

Για τις τελευταίες εξελίξεις ανα πόλη, επισκεφθείτε τη σελίδας της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής 2017 στο facebook.


Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής


Το 1982, την 21η Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου – με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού πολιτισμού Jack Lang και την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους».

Την επόμενη χρονιά, η «Γιορτή της Μουσικής» συσπειρώνει 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε είδους, όπου με την υποστήριξη των τοπικών αρχών κατακλύζουν δημόσιους χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.ά. και παρουσιάζουν χιλιάδες συναυλίες. Εκδηλώσεις από κλασσική, τζαζ, ροκ, ηλεκτρονική μέχρι και παραδοσιακή μουσική προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, καθώς το κόστος των συναυλιών καλύπτεται από τους υποστηρικτές της Γιορτής.

Εκείνη την ημέρα όλα λειτουργούν για χάρη της μουσικής. Μεταξύ άλλων, το κράτος και οι δημοτικές αρχές επιτρέπουν την ηχορύπανση, οι συγκοινωνίες διαμορφώνουν ειδικά δρομολόγια με ημερήσιο εισιτήριο που συνδέουν όλες τις κεντρικές εκδηλώσεις, ενώ τα ταχυδρομεία εκδίδουν ειδικό γραμματόσημο.

Η Γιορτή της Μουσικής γίνεται γρήγορα εξαγώγιμος θεσμός και το 1985 εξαπλώνεται εκτός Γαλλικών συνόρων με τον ίδιο σκοπό και με τους ίδιους κανόνες. Με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, η Αθήνα ως πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ήταν επίσης η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή.

Δέκα χρόνια μετά την Αθήνα οι εκδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και με σκοπό την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου για τη συνεργασία, την προώθηση και ανταλλαγή καλλιτεχνών, δημιουργήθηκε η διεθνής μη-κερδοσκοπική οργάνωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, “AISBL Fête Européenne de la Musique” (“I.N.P.O. European Music Day Association”) με έδρα τις Βρυξέλλες (Ιαν. 1995). Την ίδια χρονιά οργανώθηκε η πρώτη συνάντηση των ευρωπαίων διοργανωτών στην Βουδαπέστη όπου και υπεγράφη η Συμφωνία της Βουδαπέστης (Μάρτιος 1995). Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (ΕΓΜ) είχε γεννηθεί.

Σήμερα, με έναυσμα την ΕΓΜ πραγματοποιούνται χιλιάδες συναυλίες με πλέον 800.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς να κατακλύζουν πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.ά., σε όλη την Ευρώπη. Οι εκδηλώσεις διεξάγονται ταυτόχρονα και είναι πάντα δωρεάν για το κοινό.

Πλέον, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάζεται με περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη αναδεικνύοντάς την, ως τη μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής Ελλάδος

Η ΕΓΜ Ελλάδος έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.

Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις (38 το 2016).

Στο Ναύπλιο

Σάββατο 24 Ιουνίου
ROSSO Music Cafe
Electronica / Indie Freestyle / Ώρα έναρξης 20:30
Dj Set Roni Iron & Friends

Κυριακή 25 Ιουνίου
ROSSO Music Cafe
Bossa / Electronica / Indie Freestyle / Ώρα έναρξης 20:30
Street Party με τους DJs Roni Iron & George Gardelis
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ