ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή: Αδικαιολόγητη απόφαση ο υποβιβασμός κατά 4 οργανικές θέσεις του 11θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ασκληπιείου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 π.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή: Αδικαιολόγητη απόφαση ο υποβιβασμός κατά 4 οργανικές θέσεις του 11θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ασκληπιείου
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τον αδικαιολόγητο υποβιβασμό κατά 4 οργανικές θέσεις του 11θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ασκληπιείου ενώ έχει επιλεγεί να λειτουργήσει ως ένα από τα δύο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου πιλοτικά σχολεία για το πρόγραμμα περιγραφικής αξιολόγησης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Έντονες αντιδράσεις και εύλογους προβληματισμούς στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής του Ασκληπιείου έχει δημιουργήσει ο υποβιβασμός κατά 4 οργανικές θέσεις του 11θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ασκληπιείου.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα δεδομένα του πληροφοριακού συστήματος My school για τη νέα σχολική χρονιά το σχολείο θα λειτουργήσει με 8 έως 9 πρωινά τμήματα, σύμφωνα και με το νόμο για τη μείωση του αριθμού των μαθητών σε τμήματα στα οποία φοιτούν μαθητές με κινητικές αναπηρίες και άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και με 2 ολοήμερα τμήματα, με το Σχολείο να διαθέτει τμήμα ένταξης, άρτιες κτηριακές εγκαταστάσεις, αίθουσα βιβλιοθήκης και σύγχρονο ανελκυστήρα για άτομα με αναπηρίες.

Ακόμη, η σχολική μονάδα από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 θα λειτουργήσει ως πιλοτική για το πρόγραμμα περιγραφικής αξιολόγησης από το ΙΕΠ, καθώς είναι ένα από τα σχολεία που έχουν επιλεγεί σε πανελλαδικό επίπεδο (μόλις δύο στην Πελοπόννησο) για τα χαρακτηριστικά του από το Υπουργείο Παιδείας. Κατά συνέπεια η σταθερότητα του προσωπικού καθώς και η πλήρης στελέχωση της μονάδας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή πραγματοποίηση του προγράμματος.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Για ποιους συγκεκριμένους λόγους αποφασίστηκε ο υποβιβασμός κατά 4 οργανικές θέσεις του 11θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ασκληπιείου, δεδομένων των σημαντικών αντεπιχειρημάτων όπως αυτά παρουσιάζονται παραπάνω.

Αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής που θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ