Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Με τίτλο «Αναζητώντας τον Άλλο», ξεκινά το φετινό 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 π.μ. |
Με τίτλο «Αναζητώντας τον Άλλο», ξεκινά το φετινό 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
 Έγινε χθες στο καφέ του ΙΑΝΟΥ, στην Αθήνα, η καθιερωμένη παρουσίαση του Προγράμματος του Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που θα πραγματοποιηθεί και φέτος το καλοκαίρι, για 4η συνεχή χρονιά, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας, από τις 2 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2016.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν συμμετέχοντες πρωταγωνιστές, εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγοί και εκλεκτοί φίλοι του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, και έχει ήδη λειτουργήσει σε τρεις περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, με διοργανωτή τον επί 30 χρόνια δραστήριο Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας, υπό την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του θεσμού, κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου και με συνδιοργανωτές, το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Συγκεντρώνοντας μέσα σε διάστημα ενός μήνα, σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο, επιλεγμένους μονολόγους του θεατρικού ρεπερτορίου, με την παρουσία μεγάλων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να προωθήσει σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινότο ποιοτικό θέατρο στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γης, συμβάλλοντας στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, μέσα από την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και την ανάπτυξη του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα της 4ης διοργάνωσης, που και φέτος επιμελήθηκε ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, είναι και πάλι αφιερωμένο σε οκτώ μονολόγους, με διακεκριμένους πρωταγωνιστές του Ελληνικού Θεάτρου:
Θανάσης Βισκαδουράκης, Βασίλης Βλάχος/Θοδωρής Προκοπίου, Μάριος Ιορδάνου/Σοφία Καζαντζιάν, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Εύα Καμινάρη, Μάνια Παπαδημητρίου, Αγλαϊα Παππά, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος στην παρουσίασή του, Νοιώθω πως όλοι μας προσφέρουμε ένα χέρι και αναζητούμε ένα άλλο χέρι για μια χειραψία πνευματικής αλληλεγγύης… Άλλη μια φορά στις “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” θα αναζητήσουμε τον Άλλον.

Το 4ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα διαρθρωθεί ως εξής:
·         Πριν από την έναρξη του κυρίως Φεστιβάλ, υπό τη μορφή προ-φεστιβαλικής εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου, η ετήσια παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας που αφορά το αρχαίο δράμα. Για φέτος έχει επιλεγεί η αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία της μεγάλης ηθοποιού του ελληνικού θεάτρου, Αγλαϊας Παππά.
(οι προηγούμενες αντίστοιχες παραγωγές ήταν τα έργα Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες (2016), Αισχύλου Ικέτιδες (2015), Ευριπίδη Ιφιγένεια εν Αυλίδι (2013) και Ευριπίδη Τρωάδες (2012).
Στις 9 Σεπτεμβρίου, η «Αντιγόνη» θα ταξιδέψει στο Ναύπλιο, για μία και μοναδική παράσταση στο ΦΟΥΓΑΡΟ, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
·         Ο κύριος κορμός του Φεστιβάλ Θεάτρου θα διεξαχθεί μεταξύ 2 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου, με οκτώ επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις.
·         Τις θεατρικές παραστάσεις θα πλαισιώσουν όπως πάντα δύο μουσικές συναυλίες, μία στην έναρξη (2/8) με τον Σωκράτη Μάλαμα και μία στη λήξη (2/9) με τον Όθωνα Μεταξά.
·         Τις ημέρες των παραστάσεων του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Θεοδόση Καραμάνου, με τίτλο «Να είμαι πάντα Άλλος»
·         Τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των μετα-φεστιβαλικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν λογοτεχνικές συναντήσεις με διακεκριμένους ποιητές και πεζογράφους.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στον γραπτό χαιρετισμό του αναφέρει: Η διοργάνωση για 4η φορά του Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» αποτελεί αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο και ηχηρό μήνυμα ότι η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία σε μια εποχή ιδιαίτερα έντονης κρίσης για τη χώρα είναι δυναμικά παρούσα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,
ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Γκιόλας,
ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός,
ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας, κ. Αναστάσιος Λάμπρου,
η Μεγάλη Χορηγός του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, κυρία Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ,
η εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Σ.ΦΙ.Π. Συλλόγου Φίλων Πορτοχελίου, Μέγα Αρωγού του Θεατρικού Ομίλου, κυρία Αφροδίτη Αναγνώστου,
αρκετοί από τους συμμετέχοντες ηθοποιούς, χορηγοί και εκλεκτοί φίλοι.
Το καλωσόρισμα και την εισαγωγή έκανε ο Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, κ. Δημήτρης Ι. Σίδερης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, συντελεστές, χορηγούς και τα μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας για την υποστήριξη και την προσφορά τους.  
  
Το κοινό
Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της Ερμιονίδας, το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μεγάλο πλήθος παραθεριστών, από την ευρύτερη περιοχή. Η συνήθης πληρότητα στις παραστάσεις είναι 350-400 άτομα, με δυνατότητα επέκτασης σε συνολική χωρητικότητα 1.500 ατόμων για τις συναυλιακές εκδηλώσεις.

Ο χώρος
Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» διεξάγεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, πρώην αποθήκη, που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από τέσσερα χρόνια, χάρη στην πολύπλευρη στήριξη της μεγάλης Χορηγού, κυρίας Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, αρκετών φιλότεχνων χορηγών της περιοχής και κυρίως χάρη στην προσωπική εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητά του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό περαιτέρω διαμόρφωση, για να φιλοξενήσει το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ
& Η ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

·         Δημήτρης Ι. Σίδερης
Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”
Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά (Οδυσσέας Ελύτης)
Εμείς ως Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, το άλμα το κάναμε. Με συμπαραστάτες τον κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο και την κ. Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, σταθερά και δυνατά σημεία αναφοράς, δημιουργήσαμε από το μηδέν έναν αξιοζήλευτο θεσμό: το Φεστιβάλ Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”, που φέτος μετράει την τέταρτη παρουσία του, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Οι προσδοκίες όλων πολλές. Η ευθύνη τεράστια. Γιατί μ’ αυτήν πλέον θα αναμετριόμαστε και για αυτήν θα κρινόμαστε. Για την ευθύνη της συνέχειας, της καθιέρωσης, της καταξίωσης, της αέναης προσφοράς στον τόπο μας, απέναντι στη φθορά. Αυτό πλέον είναι το χρέος όλων μας, όχι μόνο του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, αλλά ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των νέων. Και μόνο αν προσφέρουμε, όπως λέει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος  στο προλογικό σημείωμά του, ένα χέρι και αναζητούμε ένα άλλο χέρι για μια χειραψία πνευματικής αλληλεγγύης, μπορούμε να ελπίζουμε στη συνέχεια, ως μοναδικό αντίδοτο στη φθορά.

·         Κώστας Γεωργουσόπουλος
Εμπνευστής του Φεστιβάλ
Αναζητώντας τον Άλλον
Ακόμη και ο πλέον αισιόδοξος δεν μπορούσε να φανταστεί και να πιστέψει πως σε μια  εποχή  οικονομικής  αλλά κυρίως κρίσης αξιών και ιδεών σε μια στείρα έως πρόσφατα, χωρίς να φταίει η ίδια, ελληνική επαρχία, θα δημιουργούνταν  ένας πολιτιστικός θεσμός με κεντρικό  ζητούμενο να αναδειχτούν νεοελληνικά θεατρικά κείμενα και ερμηνείες υπεύθυνες μακριά από τις εμπορικές πιάτσες και την κοσμική θολούρα.
Και  ιδού, για  τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ερμιονίδα, συγκεντρώνονται σε έναν έξοχο θεατρικό χώρο νέες φωνές, νέες δημιουργίες, νέες οπτικές της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας.  
Δίπλα στις πρόθυμες συμμετοχές σημαινόντων καλλιτεχνών, η εκπληκτική θεατρική ομάδα που ιερουργεί  κυριολεκτικά  θητεύοντας στην καλλιέργεια μεγάλων θεατρικών κειμένων του παγκόσμιου δραματολογίου, φέτος θα μυηθεί και θα μυήσει το πιστό της κοινό στη σοφόκλεια “Αντιγόνη”, χάρη στο πάθος του Δημήτρη Σίδερη, στη γενναιοδωρία της κυρίας Ηλιού, της αγαπητής Μαράικε, χάρη στους ακούραστους ερασιτέχνες που διακονούν το θεσμό με επαγγελματική υπευθυνότητα.
Προσωπικά κάθε φορά με αιφνιδιάζει ο προγραμματισμός, η υψηλή πνευματικότητα σε μια εποχή κερδαλεόφρονα και νιώθω πως όλοι μας προσφέρουμε ένα χέρι και αναζητούμε ένα άλλο χέρι για μια χειραψία πνευματικής αλληλεγγύης.
Άλλη μια φορά στις “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” θα αναζητήσουμε τον Άλλον.

·         Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ
Μεγάλη Χορηγός Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας
Ξεκινήσαμε  πριν από τέσσερα χρόνια, χάρη στην έμπνευση του κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου και την αποφασιστικότητα των υπέροχων παιδιών  του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, μια όμορφη προσπάθεια, που αμέσως έγινε θεσμός. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το Φεστιβάλ Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”.
Ο θεσμός αυτός φέτος κλείνει τα τέσσερα  χρόνια του, γεμάτος υποσχέσεις, γεμάτος όνειρα, γεμάτος δημιουργία. Γεμάτος από τη θέληση του ακούραστου Δημήτρη και την αποφασιστικότητα όλων των δραστήριων παιδιών του θεατρικού ομίλου να τον πάνε μακριά. Κυρίως όμως, γεμάτος από την αγάπη του Κώστα Γεωργουσόπουλου και τη  διαρκή φροντίδα του, το φεστιβάλ αυτό να γίνει ένας έγκυρος και διαρκής πολιτιστικός θεσμός, τόσο στη μικρή Ερμιονίδα, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Για μια ακόμη φορά, δημόσια ευχαριστώ θερμά τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, για όσα προσφέρει στον Θεατρικό μας Όμιλο. Ευχαριστώ ακόμη το Δημήτρη και όλα τα παιδιά του Θ.Ο.Ε. για την ανιδιοτελή προσφορά τους και για την αγάπη τους στο σκοπό για τον οποίο όλοι μαζί εθελοντικά στρατευτήκαμε. Τέλος ευχαριστώ θερμά και το υπέροχο κοινό της Ερμιονίδας, αλλά και τους επισκέπτες και τους φίλους, για την ανταπόκρισή τους.
Ήδη το φεστιβάλ θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”, συμπληρώνει τέσσερα χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πανελλήνια αναγνώριση. Εύχομαι από την επόμενη χρονιά, που θα συμπληρώσει τα πέντε χρόνια, σιγά–σιγά να ξεκινήσει για να αποκτήσει και διεθνή αναγνώριση. Εγώ από την πλευρά μου θα είμαι πάντα δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια, υποστηριχτής και συνοδοιπόρος των παιδιών του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, στα ωραία, στα μεγάλα και στα αληθινά “πετάγματά” τους, που τα απολαμβάνουμε και τα καμαρώνουμε όλοι μας.

·         (γραπτό μήνυμα) Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Η διοργάνωση για 4η φορά του Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» αποτελεί αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο και ηχηρό μήνυμα ότι η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία σε μια εποχή ιδιαίτερα έντονης κρίσης για τη χώρα είναι δυναμικά παρούσα.
Είναι εδραία η πεποίθησή μου ότι στη δύσκολη αυτή χρονική στιγμή για τη χώρα, το πρώτιστο καθήκον μας είναι να επανεφεύρουμε τις παραδοσιακές μας αξίες, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και να διαμορφώσουμε υγιείς συνθήκες εξόδου από την κρίση.
Ο πολιτισμός και ειδικά η σύγχρονη έκφανσή του αποτελεί, τόσο τη βάση πάνω στην οποία πρέπει να δομηθεί όλη αυτή η προσπάθεια, όσο και το εχέγγυο επιτυχίας της, κυρίως λόγω της αμεσότητας της επικοινωνίας της τέχνης με τους πολίτες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει στο μέτρο του εφικτού, και παρά τις μεγάλες δυσκολίες, την ιδιαίτερα αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, η οποία αντικατοπτρίζει τον οραματισμό των δημιουργών της και η οποία δημιουργεί με σταθερά βήματα το δικό της κοινό, η αλληλεπίδραση με το οποίο θα αποτελέσει τη ζωογόνο δύναμη του Φεστιβάλ Θεάτρου για τα επόμενα χρόνια.
Απ’ την άλλη πλευρά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προβάλλει δυναμικά τη «Μυθική Πελοπόννησο» βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι η πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική παράδοσή της, και παράλληλα φροντίζει να ανατροφοδοτεί το «μύθο» της με την έμπρακτη στήριξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» και ευελπιστώ να αναδειχθεί σε διακριτό θεσμό στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας.


23 έως 27/7 Προφεστιβαλική Εκδήλωση
Σοφοκλή “Αντιγόνη”, παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά

2/8 Έναρξη Φεστιβάλ
Μουσική Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα

Πρόγραμμα Παραστάσεων
·         6/8 Αφήγηση Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου Φ “Τόξου θέσις” και Χ “Μνηστηροφονία”, με την Αγλαΐα Παππά. Μετάφραση: Δημήτρης Μαρωνίτης. Στο Μπάσο ο Απόστολος Καλτσάς.
·         9/8 “Ο Κρητικός – (Ύμνος εις τον Έρωτα)” του Διονύσιου Σολωμού με τον Μάριο Ιορδάνου, τη Σοφία Καζαντζιάν και το Βαλεντίνο Βαλάση. Σκηνοθεσία, Μουσική διασκευή και Σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου. Θεατρική διασκευή / Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
·         13/8 “Caveman” του Rob Becker με το Θανάση Βισκαδουράκη. Μετάφραση: Ερατώ Τάττη. Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου.
·         16/8 “Μάρτυς μου ο Θεός”, του Μάκη Τσίτα με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη. Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη.
·         19/8 Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία”, μουσικοθεατρική παράσταση με τη Μάνια Παπαδημητρίου. Κείμενα – τραγούδι: Μάνια Παπαδημητρίου. Πιάνο – τραγούδι: Άρης Γραικούσης.
·         23/8 “Εκτός ύλης”, του Κώστα Λεϊμονή με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαϊδη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κων/νος Μουταφτσής, Τάσος Κονταράτος.
·         26/8 “Αντριάνα”, του Θανάση Παπαγεωργίου με την Εύα Καμινάρη. Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου.
·         30/8 “Χωρίς σκιά”, του Γιώργου Δουατζή με το Βασίλη Βλάχο. Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης. Συμμετέχει ο ηθοποιός Θοδωρής Προκοπίου

2/9 Λήξη Φεστιβάλ
Μουσική Συναυλία με τον Όθωνα Μεταξά

Παράλληλη Εκδήλωση
τις ημέρες των παραστάσεων, από 2/8 έως 2/9 και ώρες 19.30 έως 22.30.
«Να είμαι πάντα Άλλος», Έκθεση Φωτογραφίας του Θεοδόση Καραμάνου.

4 έως 25/9 Μεταφεστιβαλικές Εκδηλώσεις
4/9 “Ναυαγού Τάφος Ειμί ”, Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Τασούλας Καραγεωργίου από τη Δήμητρα Μπεχλικούδη, δ.φ., επίτιμη Σχολική Σύμβουλο.
11/9 Διάλεξη: “Οι απαρχές της Διονυσιακής λατρείας”, Χρίστος Δάλκος, δ.φ., συγγραφέας.
16/9 Βραδυά Χορού: Ομάδα Χορού “Ερατώ Danzarte Project. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαρία Ασωνίτη.
18/9 Παρουσίαση του ποιητικού έργου του Γιάννη Πατίλη από την Τασούλα Καραγεωργίου, δ.φ., ποιήτρια, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.
20/9 Παρουσίαση του βιβλίου της Δέσποινας Σωτηροπούλου “Tί… είπαμε ότι είναι ο έρωτας;”
25/9 Παρουσίαση του πεζογραφικού έργου του Γιάννη Ατζακά, με επίκεντρο το έργο “Θολός Βυθός” από τη Δήμητρα Μπεχλικούδη, δ.φ., επίτιμη Σχολική Σύμβουλο.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ