ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας καταδικάστηκαν μαθητές για την συμμετοχή τους σε μαθητικές κινητοποιήσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. | |
Σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας καταδικάστηκαν μαθητές για την συμμετοχή τους σε μαθητικές κινητοποιήσεις
 O ΣΕΠΕ Αργολίδας καταγγέλλει το πρωτοφανές γεγονός κατά τα τελευταία χρόνια, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου στην Κρήτη να σέρνονται στα δικαστήρια ανηλίκων, να δικάζονται και να καταδικάζονται με ποινή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει στην αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του σχολείου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη. Τα πανηγύρια της για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου είναι κενό γράμμα και κοροϊδία για τους μαθητές, αφού στην πράξη (και με τις χειρότερες μεθόδους) η συγκυβέρνηση στήνει νέα "μαθητοδικεία" και καταδικάζει μαθητές πρώτη φορά μετά το 1998.

Το "έγκλημα" που διέπραξαν οι μαθητές, ήταν πως διεκδικούσαν ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση για όλους, διεκδικούσαν ένα σχολείο με καθηγητές, βιβλία, υποδομές και όλα τα απαραίτητα για να μπορούν να κάνουν μάθημα. Διεκδικούσαν ένα σχολείο που να μορφώνει αντί να εξοντώνει, ένα σχολείο που δεν θα κοιτά τους ίδιους και τους γονείς τους στην τσέπη. Το "έγκλημα" των μαθητών ήταν πως δεν δέχτηκαν να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην εκρηκτική κατάσταση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι και αυτή τη χρονιά μέσα στα σχολεία τους.

Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο το γεγονός πως η κυβέρνηση στον δίκαιο αγώνα των μαθητών απάντησε με αναμορφωτικά μέτρα και συγκεκριμένα με επιβολή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας σε μαθητές γυμνασίου.

Έχουν μαζευτεί πολλά για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που και στην πράξη αποδεικνύει σταθερά πως έχει βάλει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των μαθητών και τον αγώνα που δίνουν για να τα κατακτήσουν. Η καταδίκη των μαθητών στο Ρέθυμνο έρχεται να προστεθεί στην καταδίκη μαθητών γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του σχολείου τους τον Οκτώβρη του 2016, στις κλούβες που έστειλαν έξω από σχολεία της Λαμίας για να συλλάβουν μαθητές που περιφρουρούσαν την κινητοποίηση που είχαν αποφασίσει, στην προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων στην Κεφαλονιά, τα Γρεβενά και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Προκλητική και απαράδεκτη (πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για εκπαιδευτικό…) είναι και η στάση του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που ήταν και αυτός που κατήγγειλε τους μαθητές του και κάλεσε τον εισαγγελέα στο σχολείο.

Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων θα πέσει στο κενό!

Κανένας μόνος του απέναντι στην προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα! Καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό αποτελεί ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση επιβολής ποινής αναμορφωτικών μέτρων στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου


Για το Δ.Σ.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΝΤΕΜΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                    ΔΟΥΡΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ