ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Επιστολή διαμαρτυρίας για την μεθοδευμένη αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:39:00 π.μ. |
Επιστολή διαμαρτυρίας για την μεθοδευμένη αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας Αργολίδας
Αξιότιμοι Κύριοι,

Με μεγάλη μας λύπη και περισσή αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε πρόσφατα την απόφαση που προωθείται για την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας Αργολίδας που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1956(;) γεγονός που θ’ αναγκάσει τα παιδιά μας να μεταφέρονται στο γειτονικό χωριό για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Ο Σύλλογός μας προέβει σε συντονισμένες ενέργειες για την ανάκληση της απόφασης αυτής, η οποία ουδέποτε κοινοποιήθηκε επισήμως από τις αρμόδιες αρχές, αλλά μεθοδεύτηκε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Έκπληκτοι με την αναλγησία της Πολιτείας, χωρίς ωστόσο την παραμικρή διάθεση να καταθέσουμε τα όπλα σ΄ έναν αγώνα που θεωρούμε εκ προοιμίου ΔΙΚΑΙΟ και επιβεβλημένο, παραθέτουμε για μια ακόμη φορά τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας που θεμελιώνουν το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας να φοιτήσουν στο σχολείο του χωριού τους:



Α) Ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Δήμανας καλύπτει το ελάχιστο όριο που ορίζει ο νόμος και μάλιστα με αυξητικές τάσεις γεγονός που επιτρέπει την ομαλή λειτουργία του Σχολείου και τα επόμενα έτη.

Β) Η αναστολή λειτουργίας του σχολείου είναι βέβαιο ότι θ΄ αποδειχθεί εξαιρετικά επιζήμια στην ομαλή εξέλιξη της μαθησιακής διαδικασίας, καθώς οι μικροί μαθητές θ’ αναγκάζονται να μετακινούνται δύο φορές την ημέρα άνευ λόγου, στη Νέα Επίδαυρο, όπου παρά την εξαιρετική δουλειά των δασκάλων, το κτήριο δεν διαθέτει περισσότερες από τρεις αίθουσες –άρα δεν βελτιώνονται οι συνθήκες διδασκαλίας - και επιπλέον η πρόσβαση σε αυτό είναι δυσχερής.

Γ) Το κτήριο, στο οποίο στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο της Δήμαινας πληροί όλες τις προϋποθέσεις που αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών, όπως επιβεβαιώνουν όλοι οι φορείς που επιτηρούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Δ) Αδιαπραγμάτευτο όλων, είναι το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών στην ισοπολιτεία, όπως εκπορεύεται από το πρώτο Σύνταγμα της Επιδαύρου «… Όλοι οι Έλληνες εισίν όμοιοι ενώπιον των νόμων… Όλοι οι ‘Έλληνες εις όλα τα αξιώματα και τιμάς έχουσιν το αυτό δικαίωμα…»



Θεωρούμε εμπαιγμό εκ μέρους της Πολιτείας την προειλημμένη απόφαση κάποιων για αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας που αγνοεί κατάφορα:

· Τη σχετική αρνητική εισήγηση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευση Ν. Αργολίδας

· Την αντίστοιχη αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Επιδαύρου

· Την ισχυρή αντίδραση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, η οποία, στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας, είναι η πλέον αρμόδια ν’ αναγνωρίζει και να υπηρετεί το αληθινό συμφέρον και τα δικαιώματα των μελών της.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, αιτούμε:

1) Από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη να ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας, ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γραμβόγλου την αναστολή της απόφασης για κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας

2) Από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσο Χειβιδόπουλο να ΜΗΝ εγκρίνει την ανάληψη δαπάνης που φορά στη συγχώνευση των σχολικών μονάδων και στη συνακόλουθη μεταφορά μαθητών απ΄ τη μία τοπική κοινότητα στην άλλη.

3) Από τους Βουλευτές του Νομού Αργολίδος (αλφαβητικά) κκ Γιάννη Ανδριανό, Γιάννη Γκιόλα, Γιάννη Μανιάτη να πράξουν τα δέοντα, ως εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και υποστηρικτές των δίκαιων αιτημάτων της, προκειμένου να λάβει τέλος η επονείδιστη διαδικασία ανατολής λειτουργίας ενός σχολείου στις μέρες μας.

4) Από Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Πετρόπουλο και τον Διευθυντή πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας κ. Δημήτρη Σιδέρη να σταματήσουν με κάθε τρόπο τις διαδικασίες αναστολής λειτουργίας του Σχολείου μας.

Έχοντας στο πλευρό μας σύσσωμη την τοπική κοινωνία σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να εμποδίσουμε την εφαρμογή κάθε απόφασης που αφαιρεί από το χωριό μας τον βασικό πυλώνα πολιτισμού, πνευματικής καλλιέργειας και ζωής: ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΛΟΛΕΙΟ ΔΗΜΑΙΝΑΣ.


Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Αγγέλου

                                                               
ΔΗΜΑΙΝΑ: 30/05/2017

Προς: 
1. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
κ. Πέτρο Τατούλη

2. Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αργολίδας
κ. Τάσσο Χειβιδόπουλο

3. Βουλευτές Ν. Αργολίδας
4. Περιφερειακό Διευθυντή
Εκπαίδευσης Πελοποννήσου
κ. Παναγιώτη Πετρόπουλο

5. Διευθυντή πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας
κ. Δημήτρη Σιδέρη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ