ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

«Ανοιχτή» Ο.Ν.ΝΕ.Δ αναζητείται…...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:55:00 μ.μ. |
«Ανοιχτή» Ο.Ν.ΝΕ.Δ αναζητείται…...
 Οι υπογράφοντες το παρόν δελτίο τύπου, ύστερα από αρκετά μεγάλη αναμονή για το πότε θ’ αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες από τους «αρμοδίους», αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημοσιοποίησή του θέλοντας κατ’ αρχάς να προσδώσουμε μία ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με τα τεκταινόμενα σε επίπεδο νεολαίας του κόμματος στο νομό.

Έχουν περάσει ακριβώς 2 μήνες, ήτοι 60 ημέρες από την εκλογή νέου προέδρου νομαρχιακής επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ, διαδικασία που διεξήχθη την Κυριακή 30 Απριλίου σε όλους τους νομούς της χώρας κατόπιν σχετικής απόφασης του προέδρου της οργάνωσης κ. Δέρβου. Απώτερος σκοπός της εν λόγω απόφασης ήταν η ανανέωση των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων και η ενεργός συμμετοχή ακόμη περισσότερων νέων στα κοινά. Δε διατηρούμε καμία αντίρρηση επί των προθέσεων, καλό θα ήταν όμως ν’ αναφέρουμε και το πώς αντιλήφθηκαν κάποιοι το μήνυμα αυτών των εκλογών!

Σας ενημερώνουμε λοιπόν (περιττό βέβαια, καθότι πλέον είναι γνωστό τοις πάσι) πως εκλογές δε διεξήχθησαν ΠΟΤΕ στο νομό. Ο νέος πρόεδρος, επωνύμως γνωστός ως κύριος Τζερεμές εξελέγη δια τηλεφώνου κατά πώς φαίνεται! Τρανή απόδειξη αυτού είναι το γεγονός πως κατά την ορισθείσα ημέρα των εκλογών τα γραφεία της νομαρχιακής οργάνωσης ήταν κλειστά από το πρωί. Προσπαθήσαμε φυσικά να έρθουμε σε επικοινωνία τόσο με το αρμόδιο τμήμα οργανώσεων επαρχίας όπου υπεύθυνος είναι ο κύριος Αθανάσιος Κολοβός, όσο και με τη διορισμένη πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής για την Αργολίδα η οποία ακόμη και σήμερα αγνοείται! Δε λάβαμε φυσικά καμία απάντηση.

Σε ό,τι δε αφορά το τμήμα οργανώσεων επαρχίας, ήδη από την ανακοίνωση της σχετικής εγκυκλίου των εκλογών είχαμε προσπαθήσει να έρθουμε σ’ επικοινωνία, καθώς εκτός από την οριστικοποίηση των διαδικαστικών ζητημάτων αναφορικά με τις εκλογές, ήταν επιτακτική ανάγκη να μας αποσταλούν εκλογικοί κατάλογοι καθώς και λίστες με το μητρώο μελών της Ο.Ν.ΝΕ.Δ στο νομό. Φευ! Απ’ ό,τι διαπιστώσαμε ο κύριος Κολοβός είχε σοβαρότερα θέματα ν’ ασχοληθεί από το ν’ απαντήσει στις απανωτές μας τηλεφωνικές κλήσεις!

Το μεγαλύτερο λάθος μας όμως ήταν ότι θεωρήσαμε πως αν απευθυνθούμε τελικώς στον ίδιο τον πρόεδρο της οργάνωσης κ. Δέρβο θα φθάναμε σε μία λύση. Μάταια όμως, διότι πάλι δε βρήκαμε καμία ανταπόκριση. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να φτάσουμε σε μία διαδικασία – παρωδία που εξευτέλισε την ίδια την οργάνωση και αμαύρωσε το μήνυμά της για άνοιγμα στην κοινωνία και νέα αντίληψη στη χάραξη πολιτικής.

Σήμερα λοιπόν, 2 μήνες μετά, ο νέος πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής αγνοείται. Ελάχιστοι είχαν την «τύχη» να τον γνωρίσουν προσωπικά, ελάχιστοι τον γνώριζαν και πριν εμφανισθεί. Το προβλεπόμενο από το καταστατικό της οργάνωσης διοικητικό συμβούλιο που συνεπικουρεί τον πρόεδρο της νομαρχιακής επιτροπής παραμένει επίσης άγνωστο. Κανείς δε γνωρίζει ποιες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί ως τώρα, ποιος είναι de facto υπεύθυνος να εκπροσωπεί τη νεολαία στα όργανα του κόμματος και την τοπική κοινωνία ούτε φυσικά τι μέλλει γενέσθαι στο εξής.

Σε ό,τι αφορά δε την παρασκηνιακή εμπλοκή στελεχών του κόμματος (με θεσμικό μάλιστα ρόλο) που ουδεμία σχέση έχουν με την Ο.Ν.ΝΕ.Δ αλλά θέλησαν να «καπελώσουν» τη διαδικασία, φυσικά ως γεγονός μας προβληματίζει και μας ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό. Πόσο μάλλον τη στιγμή που το μήνυμα του κόμματος μετά και την εκλογή στην ηγεσία του προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ν’ αφήσουμε πίσω τα κακώς κείμενα της παράταξης και να πολεμήσουμε μια και καλή το λαϊκισμό, την ιδιοκτησιακή λογική και τις «υπόγειες» συμφωνίες.

Παρά ταύτα, το σίγουρο είναι πως από την πλευρά μας όλα αυτά θα γνωστοποιηθούν πρωτίστως στις αρμόδιες υπηρεσίες του κόμματος αλλά και στους θεσμικούς παράγοντες του νομού. Το χρωστάμε σε όλα τα μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ που την αντιλαμβάνονται ως μία οργάνωση ισχυρή, παρεμβατική, διεκδικητική. Το χρωστάμε στα 43 χρόνια ένδοξης ιστορίας της. Το χρωστάμε σε όλους όσους την υπηρέτησαν ανυστερόβουλα απ’ οποιαδήποτε θέση στο νομό Αργολίδος. Το χρωστάμε φυσικά και σε μας τους ίδιους, έχοντας συμβάλλει κατά το παρελθόν μέχρι και σήμερα με όσες δυνάμεις διαθέτουμε στη διατήρηση, διάνθιση και διάδοση του ιδεώδους της ΟΝ.ΝΕ.Δ, έχοντας κοπιάσει για τη δημιουργία νέων τοπικών οργανώσεων, όντας ενεργά μέλη μέχρι να φθάσουμε στο πέρας της θητείας μας.

Από σήμερα λοιπόν αναλαμβάνουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για ν’ αναδειχθούν οι υπεύθυνοι που οδήγησαν με τις πράξεις τους σ’ αυτό το τέλμα. Θα λογοδοτήσουν φυσικά και στα αρμόδια κομματικά όργανα αλλά και την ίδια την τοπική κοινωνία. Είναι αυτονόητο πως θα επιδιώξουμε την αλλαγή των παρόντων συσχετισμών με στόχο η νομαρχιακή επιτροπή ν’ αφυπνιστεί από το λήθαργο και ν’ αποκτήσει ξανά φωνή. Γνώμονάς μας το δίκαιο. Μέτρο μας η αλήθεια και μόνο. Περισσότερα εν καιρώ…..

     Χρήστος Μπονταΐτης                                        Παναγιώτης Τάρταρης
τέως Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ Αργολίδος     τ. Υπ. Οργανωτικού Ο.Ν.ΝΕ.Δ Αργολίδος


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ