ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Σπείρα με μέλη και στην Αργολίδα πουλούσε "φθηνά" και "ανύπαρκτα" τρακτέρ στο διαδίκτυο "γδύνοντας" ανυποψίαστους πολίτες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:28:00 π.μ. |
Σπείρα με μέλη και στην Αργολίδα πουλούσε "φθηνά" και "ανύπαρκτα" τρακτέρ στο διαδίκτυο "γδύνοντας" ανυποψίαστους πολίτες
 Εξι ακόμη «περιφερειακά μέλη εγκληματικής οργάνωσης» σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., που εξαπατούσε πολίτες με υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, ταυτοποιήθηκαν μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας.

Οι δράστες που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε 48 ακόμη περιπτώσεις απάτης – έχοντας αποσπάσει άλλες 62.490 ευρώ – ανήκουν στην ίδια οργάνωση, άλλα 6 μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε Αργολίδα και Κορινθία, έχοντας εξαπατήσει και Λαρισαίους με τον ίδιο τρόπο.

Οι δράστες όπως είχε αποδειχθεί από την αρχική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ελασσόνας, τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου 2015 έως τη σύλληψή τους τον περασμένο Φεβρουάριο, «είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δραστηριότητα και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας».

Συγκεκριμένα, αναρτούσαν αγγελίες στο διαδίκτυο που αφορούσαν σε υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων (αυτοκινήτων, δικύκλων, μηχανημάτων έργων, γεωργικών ελκυστήρων κ.α.) σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με αποτέλεσμα να προσελκύουν το ενδιαφέρον ανυποψίαστων πολιτών -υποψήφιων αγοραστών.

Στη συνέχεια, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, έπειθαν τα θύματά τους να καταθέσουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για την οριστικοποίηση της αγοραπωλησίας, είτε απευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους είτε μέσω εμβασμάτων χρημάτων που κατατίθεντο σε καταστήματα μεταφοράς χρημάτων είτε μέσω ταχυδρομικών τηλεφωνικών επιταγών.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μετά την είσπραξη των χρημάτων, οι δράστες προσπαθούσαν με διάφορα προσχήματα, που αφορούσαν κυρίως στη μεταφορά και παραλαβή των οχημάτων να αποσπάσουν επιπλέον χρηματικά ποσά από τους παθόντες.

Στη συνέχεια, προκειμένου να συγκαλύψουν την παράνομη δραστηριότητά τους διέκοπταν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τα θύματα και είτε διέγραφαν τη σχετική αγγελία από το διαδίκτυο είτε άλλαξαν τον αριθμό τηλεφώνου του πωλητή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ