ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Μήνυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:40:00 μ.μ. |
Μήνυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
 Σε ένα κόσμο όπου κάθε λεπτό, 20 άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας διώξεων και πολέμων, εκ των οποίων πάνω από 50% είναι παιδιά, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων έρχεται να αναδείξει και να μας υπενθυμίσει για μία ακόμη φορά το ανθρωπιστικό χρέος μας απέναντι σε 65,6  εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στον πλανήτη.


Από το 2001 η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου και αποτελεί μία ευκαιρία για να τιμήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που ξεριζώθηκαν, αφήνοντας πίσω τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τις οικογένειες και το μέλλον τους, προκειμένου να αναζητήσουν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους, μακριά από τη δίνη του πολέμου. Καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες του θάρρους και της δύναμης αυτών των ανθρώπων όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο μίας χώρας που θα αναγνωρίσει το δικαίωμά τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Η ελληνική κοινωνία, που τα τελευταία δύο χρόνια σήκωσε στους ώμους της την προσφυγική κρίση, στάθηκε και στέκεται αλληλέγγυα στους ανθρώπους αυτούς. Άλλωστε, σχεδόν σε κάθε ελληνική οικογένεια ξύπνησαν μνήμες άλλων εποχών, όταν ως πρόσφυγες από την Μικρά Ασία ή τον Πόντο οι πρόγονοί μας ξεριζώθηκαν και αναγκάστηκαν και εκείνοι να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς, εγκαταλείποντας τα σπίτια, τις περιουσίες τους, την ίδια τους τη ζωή.


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά και σήμερα τους Πρόσφυγες. Οι Θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος (Ενότητα, Παγκοσμιότητα, Ανθρωπισμός, Αμεροληψία, Ουδετερότητα, Ανεξαρτησία και Εθελοντισμός) δεν είναι κούφιες λέξεις, με θολό νοηματικό περιεχόμενο. Καθημερινά παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τις προσπάθειες και τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Προσφύγων. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ