ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης σε έκτακτα δημοτικά συμβούλια για τις εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση του νερού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:14:00 μ.μ. |
Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης σε έκτακτα δημοτικά συμβούλια για τις εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση του νερού
 Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 14 – 06 – 2017 συζητήθηκε η ΜΠΕ για τα νερά του Ανάβαλου. Η εν λόγω μελέτη μεταξύ άλλων προβλέπει την κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης των νερών του Ανάβαλου για την ύδρευση των περιοχών των Δήμων Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων και Αρχαίας Επιδαύρου.

Επειδή η μελέτη εξαιρεί τα νερά της Λέρνης για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών της περιοχής.

Επειδή με τα εργοστάσια αφαλάτωσης που προωθούνται σε Κοιλάδα Ερμιονίδας και Ανάβαλο, τεράστιες ποσότητες άλμης, θα χύνονται στον Αργολικό κόλπο, με οδυνηρές συνέπειες στη ζωή του κόλπου.

Επειδή ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δήλωσε ότι «το εργοστάσιο αφαλάτωσης το ζήτησαν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης των Δήμων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων».

Θεωρούμε ότι είναι εγκληματικό, αντί να παίρνονται μέτρα προστασίας και ανάπτυξης των πηγών της περιοχής, να προωθείται τα νερά της Λέρνης να χύνονται στη θάλασσα ή να δοθούν σε ιδιώτες για εμφιάλωση και ο κόσμος να πίνει νερό πανάκριβο και βιομηχανοποιημένο από το ιδιωτικό εργοστάσιο αφαλάτωσης στον Ανάβαλο.

Ζητήσαμε να γίνει έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Δήμων Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων και Αρχαίας Επιδαύρου γι’ αυτό το θέμα, ώστε να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Θεωρούμε ότι τη Δευτέρα 19 – 6 – 2017 που συνεχίζεται η διακοπείσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και θα παρθεί απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα, πρέπει να παρευρίσκονται οι Δήμαρχοι στη συνεδρίαση για να αποφευχθεί το έγκλημα και σε κάθε περίπτωση το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει, αφού πρώτα τα Δημοτικά Συμβούλια θα έχουν πάρει θέση.





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ