ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Επίσημα "μαρτυρικό χωριό" οι Λίμνες στην Αργολίδα με Προεδρικό Διάταγμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:08:00 μ.μ. | | | |
Επίσημα μαρτυρικό χωριό οι Λίμνες στην Αργολίδα με Προεδρικό Διάταγμα
Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης με ημερομηνία 1 Ιουνίου 2017, χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων και η κοινότητα Λιμνών του Δήμου Άργους Μυκηνών ως μαρτυρικό χωριό.

Ως "μαρτυρικά χωριά και πόλεις" χαρακτηρίζονται στην Ελλάδα χωριά ή πόλεις τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από ξένους εισβολείς ή κατακτητές σε περιόδους πολεμικών συγκρούσεων. Ο χαρακτηρισμός αυτός γίνεται επίσημα με προεδρικό διάταγμα. Αφορά συχνότερα οικισμούς που έχουν υποστεί καταστροφές την περίοδο της Κατοχής (1941-1944).
Μια σειρά από περιοχές της ελληνικής επικράτειας θα χαρακτηριστούν στο εξής, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις περιοχές: 

-Η δημοτική κοινότητα Προσοτσάνης του Δήμου Προσοτσάνης, χαρακτηρίζεται ως μαρτυρική πόλη. 

-Η τοπική κοινότητα Κυρίων της δημοτικής ενότητας Δοξάτου του Δήμου Δοξάτου

Η τοπική κοινότητα Λιμνών της δημοτικής ενότητας Μυκηναίων του Δήμου Άργους -Μυκηνών, η τοπική κοινότητα Καταρράκτου της δημοτικής ενότητας Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, η τοπική κοινότητα Αηδονοχωρίου της δημοτικής ενότητας Κόνιτσας του Δήμου Κόνιτσας, η τοπική κοινότητα Μαυρολιθαρίου της δημοτικής ενότητας Καλλιέων του Δήμου Δελφών, η τοπική κοινότητα Κωσταραζίου της δημοτικής ενότητας Ίωνος Δραγούμη του Δήμου Άργους Ορεστικού, η τοπική κοινότητα Καταφυγίου της δημοτικής ενότητας Βελβεντού του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, το χωριό Καλάμι του Δήμου Λεβαδέων Νομού Βοιωτίας και το χωριό Καλή Συκιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου Νομού Ρεθύμνης χαρακτηρίζονται ως μαρτυρικά χωριά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ