Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Απογευματινές διαλέξεις και εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:48:00 μ.μ. |
Απογευματινές διαλέξεις και εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου
Έντεκα χρόνια λειτουργίας ολοκληρώνονται για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου με έναν πλούσιο απολογισμό έργου και αποτελεσμάτων. Δεκάδες πολίτες άνω των 18 ετών που για διάφορους λόγους είχαν αναγκαστεί να σταματήσουν τη φοίτησή τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φοίτησαν και πάλι στο ΣΔΕ εκμεταλλευόμενοι τη «Δεύτερη Ευκαιρία» που τους δίνεται για να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου


Η εκπαιδευτική διαδρομή στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Αργολίδας δεν αποτελεί απλά ευκαιρία μόνο για την απόκτηση του απολυτηρίου Γυμνασίου αλλά αποτελεί, για δεκάδες συμπολίτες μας, ένα παράθυρο στον κόσμο: θέατρο, μουσείο, μουσική, ταξίδι, και άλλα, συμπληρώνουν τη διαδικασία εκπαίδευσης στο ΣΔΕ. 
Σ’αυτό συμβάλει τόσο η δομή και η λειτουργία του, όσο και η φιλοσοφία του προγράμματος εκπαίδευσης που ακολουθείται. Στα πλαίσια αυτά κάθε χρόνο οργανώνονται στο τέλος της σχολικής περιόδου διαλέξεις ανοικτές στο κοινό. Για φέτος το πρόγραμμα των διαλέξεων είναι :

Δευτέρα 12-6-2017 : «Μέλι. Ένας θησαυρός της ελληνικής γης», Παν. Τσόκολα, Μελισσοκόμος.

Τρίτη 13-6-2016 : «Σύγχρονα ζητήματα εργασίας και οργανισμών απασχόλησης», Ν.Γραμματικός, Πολιτικός Επιστήμων, Υπ. ΙΚΑ.

Πέμπτη 15-6-2017 : «Στοιχεία για τους σεισμούς και τη διαμόρφωση του φλοιού της γης», Ιω. Καταρτζής, εκπαιδευτικός-γεωλόγος.

Δευτέρα/Τρίτη 19/20-6-2017 : Κινηματογράφος-συζήτηση «Ούτε ένας λιγότερος»

Πέμπτη 22-6-2017 : Το βιολί. Ο Βασιλιάς των μουσικών οργάνων. Μουσική περιήγηση στην ιστορία και τις μελωδίες του, Μόνικα Παπαϊωάννου, Βιολονίστα.
Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 6.30 μ.μ στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου. Ελάτε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε. Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε πως οι εγγραφές στο ΣΔΕ Ναυπλίου και στο παράρτημα Κρανιδίου έχουν αρχίσει. Για περισσότερες λεπτομέρειες στας τηλέφωνα 27510-99484 και 6936618258.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ