ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Καμπόσος με Πατούλη στην πορεία αιρετών για τους συμβασιούχους στην Αθήνα - Ένταση έξω από το υπ.Εσωτερικών (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:29:00 μ.μ. | | |
 Ολοκληρώθηκε η πορεία των συμβασιούχων των δήμων στο κέντρο της Αθήνας κατά την οποία δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών ομάδα διαδηλωτών προπηλάκισε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, ο οποίος ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών στην οποία συμμετείχε και ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος και οι οποίοι είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη για το θέμα των συμβασιούχων.

Ο κ. Πατούλης δέχτηκε επίθεση τόσο φραστική όσο και με ρίψη αντικειμένων εναντίον του (μπουκάλια με νερό, μπογιές, αβγά κ.λπ.), με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την περιοχή και η συνάντηση με τον υπουργό να αναβληθεί για αργότερα.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για στημένα επεισόδια που προκάλεσαν «τρείς - τέσσερις γνωστοί άγνωστοι "επαγγελματίες" προβοκάτορες».

Λίγο νωρίτερα, μικρή ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να εισέλθει στο κτήριο του υπουργείου σπάζοντας το ρολό της εισόδου, αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικούς χωρίς να δοθεί συνέχεια. Ακολούθως μπροστά από την είσοδο ορισμένοι άδειασαν σακούλες με σκουπίδια και τους έβαλαν φωτιά χωρίς πάντως να πάρει διαστάσεις.
Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στη Βουλή, όπου και εκεί προκλήθηκε ένταση -μικρότερης έκτασης- όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο της Βουλής, αλλά απωθήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία γυναίκα διαδηλώτρια να διακομισθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχοντας αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου και ακολούθως οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από όπου αποχώρησαν μετά από λίγη ώρα χωρίς να δημιουργηθεί ένταση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης, μικρή ομάδα 10-15 ατόμων κατευθύνθηκε προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΚΕΔΕ: Να παραμείνουν οι συμβασιούχοι -Ζητά νομοθετική ρύθμιση από Σκουρλέτη

Την κατάθεση άμεσα νομοθετικής ρύθμισης στo θέμα των συμβασιούχων των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων θα ζητήσει η ΚΕΔΕ στη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.


Σύμφωνα με τους αιρετούς από την απάντηση του υπουργού θα εξαρτηθεί και η στάση που θα τηρήσει στη συνέχεια.

Η ΚΕΔΕ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάσε νωρίτερα, τάχθηκε υπέρ της παραμονής των συμβασιούχων επισημαίνοντας ότι «οι δήμοι έχουν “αφυδατωθεί” από προσωπικό» και δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ