ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Καθολικής σημασίας για τη χώρα οι πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:20:00 μ.μ. |
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Καθολικής σημασίας για τη χώρα οι πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου
 «Καθολικής σημασίας για τη χώρα και καθοριστικές για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τη συζήτηση της πρότασης της Περιφερειακής αρχής στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την ένταξη έργων και την κατάρτιση του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ για το 2017 στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι κομμάτι της αναπτυξιακής πολιτικής που υλοποιεί η Περιφέρεια, μαζί με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων, και υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια υλοποίησε την προηγούμενη περίοδο έργα ενταγμένα στα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων ισόποσα με το δικό της πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε «μαγκιά» την πολιτική αυτή επιτυχία και σημείωσε ότι σε αυτή την πρακτική δε χωρούν προσωπικές πορείες και τάσεις, «για το λόγο αυτό αναδεικνύεται επιτακτική η αδήριτη ανάγκη για συναινέσεις και συνεργασίες για το καλό των πολιτών. Είμαι εξαιρετικά ευτυχής γιατί κάτω από τις νέες θεσμικές θεωρήσεις το Περιφερειακό Συμβούλιο πρωτοπορεί σε συναίνεση, συνεννόηση και συνεργασία».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχώς πρωτοπορεί όταν διεκδικεί τη δυνατότητα να αναπτύξει νέα χρηματοδοτικά και χρηματοπιστωτικά εργαλεία, όπως το μοντέλο της Sparkassen, δήλωσε ακολούθως ο κ. Τατούλης, ο οποίος χαρακτήρισε το εγχείρημα αυτό κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και της χώρας και ενημέρωσε τους συμβούλους ότι το σύνολο σχεδόν των υπόλοιπων Περιφερειών της χώρας έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των έργων στους Δήμους χρηματοδοτούνται και εκτελούνται από την Περιφέρεια, δεδομένης της αδυναμίας τους, παρά τα προβλήματα, λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και τη δραματική έλλειψη ανθρώπινων πόρων.

Αναφερόμενος στο δρόμο Κόρινθο - Πάτρα – Πύργο – Καλό Νερό – Τσακώνα, ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι είχε χαρακτηρίσει ολέθριο πολιτικό σφάλμα την απένταξη του έργου από το Υπουργείο Υποδομών, καθώς οι φάκελοι των τμηματικών εργολαβιών δεν είναι συμβατοί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεπώς δεν πρόκειται να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ. Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι οι προτάσεις που θα γίνουν για τον οδικό αυτό άξονα θα είναι σε τελείως διαφορετικό επίπεδο, καθώς οι μεγάλοι σχεδιασμοί του παρελθόντος δεν υφίστανται πλέον.





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ