ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Καμπανάκι Φάμελλου στους δήμους για τις «οικιστικές πυκνότητες»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. |
Καμπανάκι Φάμελλου στους δήμους για τις «οικιστικές πυκνότητες»
 Το 42,5% των δήμων της χώρας, στους οποίους έχει ήδη προχωρήσει η ανάρτηση δασικών χαρτών, δεν έχουν στείλει τα στοιχεία για τις «οικιστικές πυκνότητες» που υπάρχουν στα όριά τους. Πρόκειται για διαμορφωμένους οικισμούς αυθαιρέτων που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται δασικές με βάση αεροφωτογραφίες του 1964 και δεν μπορούν να πολεοδομηθούν ούτε να ενταχθούν σε προγράμματα νομιμοποίησης των πολεοδομικών παραβάσεων.

Η προθεσμία έληξε τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, και η απροθυμία των δημάρχων βάζει σε περιπέτειες τους δημότες που έχουν ακίνητα σε αυτές τις περιοχές, αφού με βάση τη νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ενστάσεις για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.

Το «καμπανάκι» χτύπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και καλεί γι' άλλη μια φορά τους δημάρχους να εφαρμόσουν τον νόμο που θα ανοίξει τον δρόμο για την προώθηση παρεμβάσεων που θα αποκαθιστούν τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον με αντίμετρα και θα οδηγήσουν σε λύσεις που κινούνται μέσα στις επιταγές του Συντάγματος. Τους ενημερώνει ότι έχει καταθέσει τροπολογία, που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, με την οποία δίνεται τελευταία παράταση ώς τις 27 Ιουλίου.

«Με την επιλογή της καθυστέρησης και της άρνησης συνεργασίας, οι δήμοι δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών τους και τους ωθούν στο δρόμο της υποβολής αντιρρήσεων, υποχρεώνοντάς τους και στην καταβολή διαφόρων ποσών για τις αντιρρήσεις, τα οποία δεν θα ήταν αναγκαία εφόσον είχαν οριοθετηθεί οι οικισμοί και οι πυκνώσεις», υπογραμμίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αναφέρει ότι μέχρι τις 9 Ιουνίου είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα 69 δήμοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 57,5% αυτών που έχουν αναρτημένους δασικούς χάρτες. Δίνει όμως στη δημοσιότητα και τον κατάλογο των 51 δήμων που δεν έχουν ανταποκριθεί.

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται οι δήμοι Αλεξανδρούπολης, Ανατολικής Μάνης, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας-Κρέστενας, Αρχαίας Ολυμπίας, Βοΐου, Βόρειας Κυνουρίας, Βόρειων Τζουμέρκων, Γορτυνίας, Δέλτα, Δοξάτου, Δυτικής Μάνης, Δωδώνης, Έδεσσας, Ελαφονήσου, Εορδαίας, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ζαχάρως, Ιλιου, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καβάλας, Καλαμάτας, Κασσάνδρας, Κέρκυρας, Κιμώλου, Κομοτινής, Κόνιτσας, Μεσσήνης, Μετσόβου, Μήλου, Μυκόνου, Ναυπλίου, Νέας Προποντίδας, Νότιας Κυνουρίας, Νότιου Πηλίου, Οιχαλίας, Περιστερίου, Πρεβέζης, Πύλου-Νέστορος, Πύργου, Σιθωνίας, Σίφνου, Σκοπέλου, Σπάρτης, Σπετσών, Σύρου-Ερμούπολης, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Χίου και Ωραιόκαστρου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ