ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Η δημοτική κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ζήτησε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραμονή της διεύθυνσης του ΕΦΚΑ στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:59:00 μ.μ. |
Η δημοτική κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ζήτησε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραμονή της διεύθυνσης του ΕΦΚΑ στο Άργος

Δελτίο τύπου

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει ευρέως γνωστό το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ και για το νόμο Αργολίδας.  Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται η λειτουργία Δεύθυνσης Αργολίδας στο Ναύπλιο ( με τμήμα Διοικητικού και πληροφόρησης πολιτών, τμήμα Μητρώων και Ασφαλιστικού Βίου, τμήμα Συμβούλων Ασφάλισης και Εισφορών, τμήμα Συντάξεων, τμήμα Παροχών) και τη λειτουργία Αποκεντρωμένου τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στο Άργος και στο Κρανίδι.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του οργανογράμματος του ΕΦΚΑ λαμβάνεται ως κριτήριο ο πληθυσμός των δήμων. Στη περίπτωση της Αργολίδας αυτό δεν έγινε.

Συγκεκριμένα στην τελευταία απογραφή( 2011) ο Δήμος Άργος Μυκηνών έχει πληθυσμό 42022 κατοίκους, ο Δήμος Ναυπλιεων 33356 και της Επιδαύρου 8115. Ακόμη και συνολικά ο Δήμος Ναυπλιεων και Επιδαύρου έχουν 41471 κατοίκους, δηλαδή υπολείπονται κατά 551 του δικού μας δήμου.

Επιπλέον και στην απόσταση υπερτερεί ο Δήμος μας αφού έχει έκταση 1002,6 km2, του Ναυπλίου 387,8km2, Επιδαύρου 338,1 km2 ή συνολικά οι δήμοι Ναυπλιεων και Επιδαύρου έχουν έκταση 725,9km2, δηλαδή ο Δήμος μας υπερτερεί του αθροίσματος των δυο άλλων κατά 296,7km2.

Σε επίπεδο εξυπηρέτησης αναφέρουμε ενδεικτικά τους συνταξιούχους ΙΚΑ- ΕΤΑΜ. Το κατάστημα του Ναυπλίου εξυπηρετεί 5146 ασφαλισμένους και του Άργους 6201 δηλαδή 1055 περισσότερους ασφαλισμένους.

Τέλος προσθέτουμε ότι ο ΟΑΕΕ διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία στο Άργος και όχι στο Ναύπλιο, αφού στόχος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων.

Κύριε Πρόεδρε παρακαλούμε να φέρεται προς συζήτηση το οργανόγραμμα αυτό του ΕΦΚΑ στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο διότι επίκειται η υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Εμείς είμαστε αντίθετοι στο σχεδιασμό αυτό διότι δεν λαμβάνει υπόψη κανένα κριτήριο και διότι αδικεί κατάφορα τους δημότες μας.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ