ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Tεχνικές λεπτομέρειες για το «Nafplio Energy Triathlon»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. | |
Tεχνικές λεπτομέρειες για το «Nafplio Energy Triathlon»
 Την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Ναύπλιο θα διεξαχθεί το «Nafplio Energy Triathlon». Τον αγώνα διοργανώνουν και προκηρύσσουν ο Δήμος Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, με συνδιοργανωτές τους αθλητικούς συλλόγους Ν.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ & Κ.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ «ΕΥΡΟΣ».

Την αναλυτική προκήρυξη με όλα τα αγωνίσματα, τις αποστάσεις και το πρόγραμμα μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, ΕΔΩ

Για διευκόλυση όλων των συμμετεχόντων, η διοργάνωση παραθέτε παρακάτω κάποιες σημαντικές τεχνικές επισημάνσεις που πρέπει όλοι να γνωρίζουν. Υπενθύμιζουμε πως σε κάθε περίπτωση η παρουσία των αθλητών στην τεχνική ενημέρωση (βλ το αναλυτικο πρόγραμμα) κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα έχετε την ευκαιρία να σας λυθούν απορίες.

Σημαντικές τεχνικές Επισημάνσεις

* Για ότι δεν προβλέπεται από τα παρακάτω και τους γενικούς κανονισμούς του αθλήματος βάση Ε.Ο.ΤΡΙ. και I.T.U. αποφασίζει άμεσα η αγωνόδικως επιτροπή.

1) Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να υπογράψετε την σχετική υπεύθυνη δήλωση.


2) Η χρήση wetsuit δεν αναμένεται να επιτραπεί! Η θερμοκρασία της θάλασσας στο Ναύπλιο είναι οριακά στους 22 C, αλλά η θερμοκρασία ατμόσφαιρας αναμένεται το πρωί του αγώνα στους 30 C. Οριστική απόφαση θα ληφθεί από την τεχνική επιτροπή του αγώνα το Σάββατο 10/6 βάση των κανονισμών της ITU και θα ανακοινωθεί στην τεχνική ενημέρωση.

3) Στην κολύμβηση, οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το κόκκινο σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση.

4) Το κράνος είναι υποχρεωτικό στο σκέλος της ποδηλασίας για κάθε συμμετέχοντα.

5) Ο αγώνας θα γίνει με κανονισμούς non-drafting. Τηρείτε 12 μέτρα απόστασης από την μπροστά ρόδα του ενός ποδηλάτου στην μπροστά ρόδα του άλλου (10 μέτρα καθαρή απόσταση ενδιάμεσα). Η ποινή για παράτυπο drafting είναι 2 λεπτά στο penalty box.

6) Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου.

7) Το πάνω μέρος του σώματος (στήθος-κοιλιά) πρέπει να είναι καλημένο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας και του τρεξίματος τόσο στο τρίαθλο όσο και στο aquathlon για όλες τις κατηγορίες.

8) Συνίσταται η χρήση τριαθλητικού μαγιώ στα πρότυπα της ITU

9) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και πίσω κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Χρησιμοποιείστε την ειδική ζώνη για τον αριθμό (race belt) που θα σας δωθεί από τη διοργάνωση.

10) Φορέστε το τσιπ χρονομέτρησης με το ειδικό στραπ, γύρω από τον αστράγαλο του αριστερού ποδιού.

11) Θα παραλάβετε μέσα στο φάκελο σας 4 αυτοκόλλητα με τον αριθμό συμμετοχής σας. Τοποθετείστε 3 μικρά αυτοκόλλητα στο κράνος, εμπρός, αριστερά και δεξιά. Το μεγάλο αυτοκόλλητο το κολλάτε στο παλουκόσελο του ποδηλάτου σας. Αν δεν είστε σίγουροι πως γίνετε συμβουλευτείτε κάποιον πιο έμπειρο συναθλητή σας.

12) Θα βρείτε στην περιοχή αλλαγών, το καλαθάκι με το νούμερο σας. Αυτή είναι η θέση σας και δεν επιτρέπεται να μετακινήσετε το καλάθι σας σε άλλο σημείο της ζώνης.

13) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Η ποινή για “ακαταστασία” είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.

14) Στην σπριντ απόσταση επιτρέπεται παντός είδους ποδήλατο, με την προϋπόθεση να είναι σε καλή κατάσταση και να μην κρίνεται επικίνδυνο. Στην ολυμπιακή απόσταση επιτρέπονται μόνο αγωνιστικά ποδήλατα τύπου «κούρσας» ή «ατομικής χρονομέτρησης» με εγγεκριμένες προδιαγραφές από την ITU ή την UCI.

15) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.

16) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα . Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.

17) Αθλητής που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς τους αγώνα και τις υποδείξεις των κριτών θα ακυρώνεται.

18) Μετά την έξοδο από το νερό, οι αθλητές εισέρχονται στην περιοχή αλλαγών από την πάνω πλευρά της ζώνης. Εξέρχονται για την ποδηλασία από την κάτω πλευρά της ζώνης προς τα δεξιά όπου ανεβαίνουν και στο ποδήλατο (mount). Το κατέβασμα (dismount) από το ποδήλατο είναι στο ίδιο σημείο και οι αθλητές κατευθύνονται για να μπουν από την πάνω πλευράς της ζώνης και πάλι. Από την ίδια πλευρά εισέρχονται μετά το τέλος της ποδηλασία και εξέρχονται από την κάτω πλευρά της ζώνης για να ξεκινήσουν για το τρέξιμο. Οι συμμετέχοντες στο Aquathlon, μετά τον κολύμπι μπαίνουν στη ζώνη από το ίδιο σημείο αλλά εξέρχονται από την κάτω και αριστερή πλευρα της περιοχής αλλαγών φεύγουν αμέσως για το τρέξιμο.

19) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται. Αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες για τις σκυταλοδρομίες διαβάστε παρακάτω

20) Για την ολυμπιακή απόσταση του τριάθλου, η αναστροφή της ποδηλασίας στο τέλος του πρώτου γύρου, για την αρχή του δεύτερου θα γίνει στο τέλος της Λεωφόρου Ναυπλίου – Νέας Κίου, λίγο πριν τη διασταύρωση με την οδό Μπουμπουλίνας (500μ από το “Π” όπου είναι η περιοχή αλλαγών). Οι αθλητές θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή να μπουν στην ειδική χοάνη αναστροφής στο κέντρο του δρόμου και να περάσουν πάνω από τον τάπητα χρονομέτρησης.

21) Στην ποδηλατική διαδρομή θα ισχύσουν όρια χρόνου ως εξής:
α) στην ολυμπιακή απόσταση 2 ώρες και 15 λεπτά από την έναρξης του αγώνα
β) στην σπριντ απόσταση 1ώρα και 30 λεπτά από την έναρξη του αγώνα
Με ώρες εκκίνησης 8.15 και 9.00 αντίστοιχα και το όριο χρόνου για τη διαδρομή της ποδηλασίας είναι στις 10.30. Μετά από αυτήν την ώρα, όσοι παραμένουν στην ποδηλατική διαδρομή ποδηλατούν με δική τους ευθύνη.

22) Στη διαδρομή του τρεξίματος θα ισχύσουν όρια χρόνου ως εξής:
α) στην ολυμπιακή απόσταση 3 ώρες και 15 λεπτά από την έναρξης του αγώνα
β) στην σπριντ απόσταση 2 ώρες από την έναρξη του αγώνα
γ) Στις 11.30 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το τρέξιμο για όλους τους αγώνες (τρίαθλο και aquathlon). Μετά από αυτήν την ώρα, όσοι παραμένουν στη διαδρομή τρέχουν με δική τους ευθύνη και είναι στην διακριτική ευχέρεια της οργανωτικής επιτροπής για το αν θα τους συμπεριλάβει στα επίσημα αποτελέσματα

23) Η παρουσία των αθλητών στην τεχνική ενημέρωση (βλ αναλυτικο πρόγραμμα) κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα έχετε την ευκαιρία να σας λυθούν απορίες.

Σημαντικές επισημάνσεις – διαφοροποιήσεις για τις Σκυταλοδρομίες


1) Η «σκυτάλη» είναι το τσιπ χρονομέτρησης. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.

2) Όλες οι αλλαγές σκυτάλης (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να περνάει το τσιπ της ομάδας στο αριστερό πόδι του επόμενου.

3) Ο ποδηλάτης τοποθετεί τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου. Ποδηλάτης ομάδας που κινείται χωρίς αριθμούς θα βγαίνει εκτός αγώνα.

4) O ποδηλάτης σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ καβαλάει ποδήλατο εντός περιοχής αλλαγών, όπως προβλέπεται και από τους κανονισμούς του ατομικού.

5) Το bib (αριθμό) τον φοράνε ο ποδηλάτης και ο δρομέας. Ο ποδηλάτης τον φοράει στο πίσω μέρος του σώματος. Ο δρομέας τον φοράει στο μπροστινό μέρος του σώματος του και οφείλει να τερματίσει με αυτόν. Για διευκόλυνση χρησιμοποιείστε το ειδικό race belt που θα σας δοθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι θερμοκρασία το σαββατοκύριακο 10-11/6 αναμένεται να είναι υψηλή sτο Ναύπλιο (30-33 C). Να ενυδατώνεστε καλά, πριν , κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα. Υδροδοσία θα υπάρχει στην αρχή κάθε γύρου τρεξίματος και στον τερματισμό. Στην ποδηλασία δεν υπάρχει υδροδοσία για λόγους ασφαλείας, Να έχετε μαζί σας ποδηλατικό παγουράκι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ