ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Γιάννης Γκιόλας: Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το σχολείο της Δήμαινας - Θα πιέσουμε να συνεχίσει ως 11θέσιο του Λυγουριού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:48:00 μ.μ. | |
Γιάννης  Γκιόλας: Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το σχολείο της Δήμαινας - Θα πιέσουμε να  συνεχίσει ως 11θέσιο  του Λυγουριού
 Ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννης Γκιόλας, σε σχέση με τα θέματα που έχουν τεθεί α) για την συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας και β) για τη μείωση του 11θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού σε 7/θέσιο, δηλώνει τα παρακάτω:

Α. Για την προβλεφθείσα συγχώνευση του 2/θεσιου Δημοτικού Σχολείου της Δήμαινας με της Νέας Επιδαύρου, έχουν ήδη γίνει κατανοητοί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου (και συγκεκριμένα τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Πολίτη) οι λόγοι που επιβάλουν να μην γίνει η προβλεφθείσα συγχώνευση.

Προς το σκοπό αυτό τα μέγιστα συνετέλεσαν οι αιτιολογημένες παρεμβάσεις του Συλλόγου γονέων, ο Δήμος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου. Ειδικότερα ο κ. Δήμαρχος με εφοδίασε και με έγγραφα στοιχεία που επικαλέσθηκα και υπέβαλα στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα επιδιωχθεί και η συνάντησή μου με τον κ. Υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, για να λάβει οριστικά τέλος το ανακύψαν θέμα και να δοθεί αναστολή εφαρμογής της απόφασης συγχώνευσης.

Β. Για το θέμα της μείωσης του 11/θέσιου Δημοτικού Σχολείου του Λυγουριού σε 7/θέσιο, είναι απόφαση, που όπως ελέχθη, ελήφθη λόγω του περιορισμένου αριθμού των μαθητών, μέτρο που ισχύει ως γενικό κριτήριο.

Προβλήθηκε όμως ο ισχυρισμός, ως αντίκρουση αυτού, το γεγονός ότι το Σχολείο αυτό έχει συμπεριληφθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και μάλιστα ως ένα εκ των δύο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν αυτού είναι απαραίτητο να επιδιωχθεί από τον Δήμο και όλους τους φορείς και με την αναγκαία συμβολή εμού και των λοιπών συναδέλφων βουλευτών η αναγκαία υπόμνηση και πίεση για να παραμείνει το Σχολείο με πλήρη στελέχωση, εφόσον τούτο δεν υπερβαίνει τις υπάρχουσες δυνατότητες στο απαιτούμενο προσωπικό.

Είναι αυτονόητο ότι και εγώ από τη θέση μου θα συμβάλλω στις απαιτούμενες ενέργειες για την υποστήριξη του πάνδημου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για να εξακολουθήσει να λειτουργεί ως 11/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ