ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

13 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:11:00 π.μ. |
13 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα
 Με σταθερό ρυθμό αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο νόμο Αργολίδος, που έχει χαρακτηριστεί από τα μέσα του Ιουλίου περιοχή επηρεαζόμενη από τον συγκεκριμένο ιό που μεταδίδουν τα κουνούπια και στην οποία εμφανίστηκε το πρώτο για το φετινό καλοκαίρι σοβαρό περιστατικό μόλυνσης και νόσου που χρειάστηκε νοσηλεία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσου Χειβιδόπουλου στο πρωινό μαγκαζίνο "Μαζί" του DRI  ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 13 ενώ τόνισε οτι δεν πρέπει να επικρατήσει πανικός και πως η περιοχή βρίσκεται υπό την υγειονομική επιτήρηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με την εστία της μόλυνσης να τοποθετείται στους Δήμους Άργους,Μυκηνών και Ναυπλιέων.

Όπως αναφέρει στην επιδημιολογική έκθεση το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση). Η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι τα 63 έτη (εύρος ηλικίας 27 – 73 ετών).

Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν πως σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό με ήπια συμπτωματολογία ή και τελείως ασυμπτωματικοί.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ