ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Να ακυρωθεί η απόφαση για την αφαίρεση 4 οργανικών θέσεων από το Δημοτικό σχολείο του Λυγουριού ζητούν οι γονείς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:56:00 π.μ. |
Να ακυρωθεί η απόφαση για την αφαίρεση 4 οργανικών θέσεων από το Δημοτικό σχολείο του Λυγουριού ζητούν οι γονείς
Το υπουργείο Παιδείας με απόφασή του σηματοδοτεί το νέο κύμα συγχωνεύσεων- καταργήσεων και υποβιβασμών σχολικών μονάδων στέλνοντας στο μακρινό παρελθόν ό,τι απέμεινε από δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υλοποιώντας τις αποφάσεις του 3ου και 4ου μνημονίου.

Με βάση τα στοιχεία της απόφασης συνολικά στην χώρα μας υποβιβάζονται 168 δημοτικά και 43 νηπιαγωγεία (με την αφαίρεση οργανικών θέσεων δασκάλων), συγχωνεύονται 22 δημοτικά και 118 νηπιαγωγεία, ενώ καταργούνται 14 δημοτικά και 29 νηπιαγωγεία.

Ο υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού με μείωση σε 7 από 11 των οργανικών θέσεων και η συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Δήμαινας και Νέας Επιδαύρου, αποτελούν ένα ακραίο μέτρο συρρίκνωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Χάνονται έτσι ακόμα 4 θέσεις δασκάλων, με όποιες συνέπειες έχει αυτό και σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Όλα αυτά αποτελούν επιδίωξη των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια υλοποίησης των μνημονίων αλλά ,και πριν από αυτά, στα πλαίσια εφαρμογής του «νέου σχολείου» με τα γνωστά αποτελέσματα κατάργησης πολλών οργανικών θέσεων, αύξησης του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, μείωση προσλήψεων αναπληρωτών, αδιοριστία επ΄ αόριστον,…

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο, τους υπόλοιπους συλλόγους γονέων , όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν.

Απαιτούμε:

Να παρθεί τώρα πίσω η απόφαση για την αφαίρεση 4 οργανικών θέσεων από το Δημοτικό σχολείο του Λυγουριού και να μην γίνει η συγχώνευση των Δημοτικών σχολείων Δήμαινας και νέας Επιδαύρου. Να παρθούν πίσω όλες οι υποβαθμίσεις-καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ δημοτικού με πάνω από 15 μαθητές, καμία από τις υπόλοιπες τάξεις με πάνω από 20. 

Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ