Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

56 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:37:00 π.μ. | |
56 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο
 Η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ δύσκολη για την πυροσβεστική αφού αναγκάστηκε να ανταποκριθεί σε 56 δασικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα. 


Μία αρκετά δύσκολη νύχτα πέρασαν οι άντρες της Πυροσβεστικής αλλά και οι κάτοικοι των χωριών στα Λουκάδικα που πλησίασε η φωτιά πολύ, ευτυχώς δίχως να κινδυνεύσουν σπίτια από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Πύρριχος της Ανατολικής Μάνης στην Λακωνία, κατευθύνθηκε αρχικά προς το βουνό και στη συνέχεια πήρε πορεία προς τον επόμενο οικισμό, τα Λουκάδικα, μέχρι που έφτασε σχεδόν στις αυλές των σπιτιών.


Στο σημείο οι αρχικές δυνάμεις μέχρι το βράδυ ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό, φτάνοντας τους 60 άντρες, με 21 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο, που παραμένουν και επιχειρούν στην περιοχή, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη με τις φλόγες έπεσαν και τα εναέρια μέσα που αποτελούνται από έναν καναντέρ, δύο PZL και δύο ελικόπτερα και ήδη από τις συνεχείς ρίψεις τους έχει βελτιωθεί κατά πάρα πολύ η εικόνα του πύρινου μετώπου. Άλλωστε το στοίχημα είναι να ελεγχθεί η φωτιά που ενταθούν οι άνεμοι.

Έως και 56 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ δύσκολη για την πυροσβεστική αφού αναγκάστηκε να ανταποκριθεί σε 56 δασικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα με πιο σημαντικές από αυτές περίπου τις 11, αφού οι υπόλοιπες ελέγχθηκαν άμεσα και από την έναρξή τους, ενώ τα περισσότερα και πιο σοβαρά μέτωπα ξέσπασαν στην Πελοπόννησο.

Από όλες αυτές τις πυρκαγιές η μόνη που παραμένει σε εξέλιξη είναι αυτή της Ανατολικής Μάνης που πηγαίνει καλύτερα και υπό μερικό και πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί η πυρκαγιές στην Πέτα Κερατέας, στον Αχλαδόκαμπο Άργους, στην Χρυσοκελλαριά Καλαμάτας, στο Καλέντζι Κορινθίας, στο Καρά Τεπέ Λέσβου, στην Λάρισα, στο Αγρίνιο, στη Νιγρίτα Σερρών, στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας και στο Μετόχι Ναυπλίου.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ