ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Φονικό χτύπημα του εγκέλαδου στην Κω με 6,4 ρίχτερ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 π.μ. | |
Φονικό χτύπημα του εγκέλαδου στην Κω με 6,4 ρίχτερ
Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες εκ των οποίων ένας πολύ σοβαρά και αρκετές ζημιές άφησε πίσω του ο μεγάλος σεισμός των 6,4 ρίχτερ που χτύπησε την Κω στις 1:31 τα ξημερώματα με επίκεντρο μεταξύ της Κω και της Αλικαρνασσού.

Νεκροί είναι ένας Τούρκος και ένας Σουηδός που βρίσκονταν σε μπαρ τοίχος του οποίου κατέρρευσε, ενώ τουρίστες είναι και οι περισσότεροι τραυματίες.

Η δόνηση ταρακούνησε τη Ρόδο και άλλα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, καθώς και τα τουρκικά παράλια. Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο με τη στιγμή του σεισμού από την Αλικαρνασσό.

Σοβαρές ζημιές, έχει υποστεί το λιμάνι της Κω, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και για την ώρα δεν μπορούν να γίνουν άλλες εκτιμήσεις.

Η ένταση του σεισμού τρομοκράτησε τους κατοίκους των νησιών με αρκετούς να βγαίνουν στους δρόμους υπό τον φόβο ισχυρών μετασεισμών.

Είναι χαρακτηριστικό πως η θάλασσα «φούσκωσε» και πλημμύρισε την προκυμαία του νησιού με αποτέλεσμα βάρκες κυριολεκτικά να βγουν στη στεριά.

Δεκάδες είναι και τα σπίτια και τα καταστήματα που έχουν υποστεί καταστροφές.

Κατέρρευσε το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου υπέστη σοβαρές ζημιές ο ναός της Αγίας Παρασκευής, τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλατεία Ελευθερίας, η καμάρα προς τα μπαράκια καθώς και τμήμα του παλαιού τείχους στην αρχαία αγορά μπροστά από το Νοσοκομείο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ