ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

«Οιδίπους επί Κολωνώ» με Κώστα Καζάκο στις 7 και 8 Ιούλη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου - Συμμετέχει και το "Προσκήνιο"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. | |
«Οιδίπους επί Κολωνώ» με Κώστα Καζάκο στις 7 και 8 Ιούλη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου - Συμμετέχει και το "Προσκήνιο"
 Ο «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή παίρνει τη σκυτάλη στην Επίδαυρο στις 7 και 8 Ιούλη. Η παράσταση, με τον Κώστα Καζάκο στον ομώνυμο ρόλο, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη. 

Επεξεργασία κειμένου: Σταύρος Σ. Τσακίρης - Δήμητρα Πετροπούλου. 
Σκηνικά: Κέννυ Μακ Λέλλαν. 
Κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου. 
Μουσική: Μίνως Μάτσας. 
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος. 
Δραματουργός: Λουίζα Αρκουμανέα.
 Παίζουν επίσης: Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Τζένη Κόλλια, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Δημήτρης Λάλος.

Ο «Ξένος» Οιδίπους, μετά από τη δεκαετή περιπλάνησή του στον κόσμο των ανώνυμων και των κυνηγημένων, φτάνει τυφλός και ρακένδυτος στο άλσος του Κολωνού, στις παρυφές της πόλης των Αθηνών, ζητώντας «φιλοξενία» από τους ντόπιους. Χρειάζεται επιτέλους έναν τόπο για να αναπαυτεί. Διαισθάνεται ότι το τέλος πλησιάζει. Μόνος συμπαραστάτης του, η κόρη και αδελφή του Αντιγόνη. Μετά από διαπραγματεύσεις με το τάγμα των φυλάκων και τον ίδιο τον βασιλιά Θησέα, του επιτρέπεται να κατοικήσει στα σύνορα. 

Ένα ενδιάμεσο διαφορετικών πολιτισμών, ένα ενδιάμεσο στη νομιμότητα και την παρανομία, βιώνοντάς το ανάμεσα στη Ζωή και το Θάνατο. Μέσα από τις συναντήσεις του με τον Θησέα, τον Κρέοντα, τη μικρή του κόρη - αδελφή Ισμήνη, αλλά και τον γιο - αδελφό του Πολυνείκη, κάνει την τελευταία ανασκόπηση της ζωής και στοχάζεται για το παράλογο του ανθρώπινου βίου.

Χορός Ψαλτών: Πέτρος Δασκαλοθανάσης, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Θεόδωρος Παλτόγλου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης. Χορός Πολιτών: Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Βαλέρια Δημητριάδου, Παναγιώτης Καμμένος, Ορέστης Καρύδας, Αγγελίνα Κλαυδιανού.

Το  ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Εταιρεία Πολιτισμού & Κοινωνικής Ψυχαγωγίας πιστό στο σκοπό του, συνεργάζεται με την παραγωγή αυτού του εξαίσιου δράματος του Σοφοκλή
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ