ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Γ. Μανιάτης: Παρακράτος και ομερτά η σημερινή κυβέρνηση (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:05:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Παρακράτος και ομερτά η σημερινή κυβέρνηση (βίντεο)
 Καταθέσαμε την επερώτηση για την ανάπτυξη στη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, στην κυβέρνηση που μείωσε το αφορολόγητο, που αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές, που μείωσε τις συντάξεις, που υποθήκευσε τη χώρα για 99 χρόνια, στην κυβέρνηση που βγάζει σε πλειστηριασμό την Α΄κατοικία φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών. Το θυμάστε το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» του κ. Τσίπρα; Και τώρα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με ένα κουμπάκι χάνει το σπίτι του ο φτωχός και ο μεσαίος.


Κύριοι της κυβέρνησης, για να σοβαρευτούμε: Θα λογοδοτήσετε για τα εγκλήματά σας του α΄ εξαμήνου του 2015, θα λογοδοτήσετε στην ελληνική Δικαιοσύνη και για τις ποινικές σας ευθύνες για τα 100 δις € που μας κόστισε η βαρουφάκεια διαπραγμάτευση. Αφού αποκαλύφθηκε και δεν διαψεύστηκε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ολάντ ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας για να πάμε στη δραχμή, ήρθε χθες ο χρυσοπληρωμένος κ. Γκλεν Κιμ, ο Κορεάτης σύμβουλός σας, και αποκάλυψε το δεύτερο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Είχατε έτοιμο σχέδιο χρεοκοπίας της χώρας, κανονικό Plan B, σχέδιο χρεοκοπίας της χώρας προμελετημένο και προετοιμασμένο. Οι ποινικές ευθύνες θα αναζητηθούν.

Χθες, είχαμε και μια άλλη ανερυθρίαστη συμπεριφορά πρωτοκλασάτων Υπουργών. Εδώ σε αυτή την αίθουσα, μας έλεγαν Παππάς, Τσίπρας, Βούτσης, όλοι, ότι τεχνικά στο φάσμα χωρούν μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες. Μόνο 4, σύμφωνα με το περίφημο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Κι έρχεται χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και λέει 7. Από το 4 μέχρι το 7, κ. Υπουργέ, είναι 75% αύξηση του ψέματος. Όταν το ψέμα αποδεικνύεται περίτρανα, πόσο ποσοστό πρέπει να είναι το ψέμα για να παραιτηθεί ένας Υπουργός που λέει ανερυθρίαστα ψέματα εδώ, στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου; Περιμένουμε να δούμε το μέτρο ψέματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είμαστε πολύ καθαροί. Προτείνουμε νέες πηγές πλούτου για τους Έλληνες πολίτες, ένα νέο Επιτελικό Κράτος κι όχι το κομματικό κράτος με τους Καρανίκες, ένα νέο, ακομμάτιστο, Επιτελικό Κράτος, που θα εξοικονομεί 1 δις € κάθε χρόνο από την εύρυθμη λειτουργία του. Προτείνουμε την πλήρη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κοινωνικό μέρισμα. Επενδύσεις 150 δις € μπορούν να γίνουν τα επόμενα χρόνια, αν αξιοποιηθεί σωστά, ορθολογικά, η δημόσια περιουσία, με ρήτρες απασχόλησης, με ρήτρα τοπικής ωφελιμότητας, με ρήτρα προστασίας του περιβάλλοντος, με ρήτρα διαγενεακής αλληλεγγύης.

Προχθές βέβαια αποκαλύφθηκε άλλο ένα τεράστιο, τραγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν καταψήφισε τις συμβάσεις για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες.

Αποκαλύπτεται από στοιχεία των ΕΛΠΕ, ότι για τα επόμενα 40 χρόνια, κάθε χρόνο το ελληνικό Δημόσιο, το εθνικό ασφαλιστικό σύστημα, θα εισπράττει από τις έρευνες υδρογονανθράκων 2 δις € για τη διασφάλιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Και το νόμο για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε, σε βάρος των Ελλήνων συνταξιούχων.

Ας περάσουμε και σε μερικά απ’ αυτά που είναι οι σημαίες της Κυβέρνησης. Η σημαία της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός. Θα καταθέσω για τα πρακτικά σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», που λέει πώς πάει ο ελληνικός τουρισμός.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο α΄ τρίμηνο του 2017 είχαμε μείωση του αριθμού των τουριστών της Ελλάδας κατά 4,2%.

Τι έκαναν οι άλλες χώρες το ίδιο α΄ τρίμηνο του 2017; Στην Ισπανία είχαν αύξηση τουριστών κατά 11,6%, στην Πορτογαλία αύξηση κατά 15,4%, στη Βουλγαρία αύξηση κατά 16,7%, στη Μάλτα αύξηση κατά 22,9%. Και για να μην το ξεχάσετε, στην Ελλάδα είχαμε μείωση κατά 4,2%.

Είστε ικανοί να καταστρέψετε ακόμη και τον ελληνικό τουρισμό, γιατί τουρισμός υπάρχει εκεί όπου εκτός των φορολογικών συντελεστών υπάρχει και οργανωμένος χώρος, υπάρχει Χωροταξικό Σχέδιο. Το Χωροταξικό του Τουρισμού, που είναι έτοιμο από τον Μάιο του 2015, όχι μόνο δεν το έχετε προωθήσει, αλλά δεν έχετε καν συγκροτήσει το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας για να το εισηγηθεί. Ποιος θα κάνει τουριστική επένδυση, όταν ξέρει ότι δεν υπάρχει Χωροταξικό Τουρισμού, που σας το παραδώσαμε κι αυτό έτοιμο και όταν δεν υπάρχουν καν τα έτοιμα, που σας παραδώσαμε, δώδεκα (12) Περιφερειακά Χωροταξικά Σχέδια για τις δώδεκα περιφέρειες της χώρας;

Συνεχίζω με την υποτιθέμενη κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ξέρει να μοιράζει συσσίτια στους φτωχοποιημένους της μεσαίας τάξης και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτό που δεν λέει είναι τι δεν κάνει για την ανάπτυξη. Θα αναφερθώ μόνο στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και στο τι παραδώσαμε έτοιμο: 40.000 σπίτια φτωχών νοικοκυριών. Επενδύσαμε σ’ αυτά τα σπίτια 500 εκατ. €, δημιουργήσαμε δώδεκα χιλιάδες θέσεις εργασίας και εξοικονομούν αυτές οι 40.000 φτωχές οικογένειες έως και 500 € το χρόνο, κάθε χρόνο, και για όλα τα επόμενα χρόνια, 500 € κάθε χρόνο από λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Σας παραδώσαμε έτοιμο το επόμενο πρόγραμμα προϋπολογισμού 1,5 δις €, στο «πακέτο Γιούνκερ» εντεταγμένο και τι έχετε κάνει 2,5 χρόνια; Απολύτως τίποτα. Ύπνος, νιρβάνα, οκνηρία, ανικανότητα, αδιαφορία, όλα «στον αέρα»! Τώρα, μας υπόσχεστε ότι τον Σεπτέμβρη του 2017 θα το προκηρύξετε. Ούτε εδώ σας πιστεύουμε. 2,5 χρόνια νεκρά για την ελληνική οικοδομή.

Τι να πω για τα δημόσια έργα.

Ενδεικτικά, έχουμε το περίφημο «Καλογρίτσας Channel», το «ΣΥΡΙΖΑ Channel», την περίφημη εργολαβία στα 8, που την κομμάτιασε ο κ. Σπίρτζης, το Πάτρα-Πύργος, και ακόμη καμία από τις 8 εργολαβίες δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και τώρα η ίδια η κυβέρνηση αλλάζει και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, μικραίνει το έργο.

Κύριοι της κυβέρνησης, είστε μια ομάδα καιροσκόπων και τυχοδιωκτών. Συνεργάζεστε με την ακροδεξιά του Καμμένου, του συνομιλητή του ισοβίτη. Είστε παρακράτος και ομερτά, που απειλεί ανώτατους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου όταν βγάζουν αποφάσεις που δεν σας αρέσουν. Είστε η κυβέρνηση που καταρρέει.

Χθες, δημοσιεύτηκαν πορίσματα δημοσκόπησης για το τι αισθάνονται οι πολίτες για εσάς: 62% οργή, 56% ντροπή, 38% φόβο για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Ζείτε την Πομπηία σας. Σ’ αυτή την καταστροφή, όμως, δεν θα παρασύρετε και τη χώρα.

Δείτε παρακάτω το video της ομιλίας του Γ. Μανιάτη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ