ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:57:00 π.μ. |
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα
 Καλύτερη είναι η εικόνα των πυρκαγιών που έπληξαν χθες περιοχές της Αττικής, ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραμένει σε επιφυλακή σε ολόκληρη τη χώρα κυρίως λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε όλη την χώρα.

Ειδικότερα, υπό μερικό έλεγχο είχαν τεθεί ήδη από το βράδυ οι πυρκαγιές στο Κρυονέρι Αττικής και στην περιοχή Άγιος Ιωάννης, στην Αρτέμιδα Αττικής.

Στο Κρυονέρι κατά τις βραδινές ώρες επιχειρούσαν 35 πυροσβέστες με 8 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 28 ατόμων, ενώ στην Αρτέμιδα 40 πυροσβέστες με 8 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων.

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή μία πυρκαγιά στο Θορικό Λαυρίου ωστόσο δεν εμπνέει καμία ανησυχία και στο σημείο για την κατάσβεσή της βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής και 17 πυροσβέστες και σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά δεν εμπνέει ανησυχία.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (civilprotection.gr), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gr.



Πηγή: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα -Ποιές περιοχές κινδυνεύουν [χάρτης] | iefimerida.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ