ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Νίκος Γκαβούνος: Δεν είναι πρόθεση μας η δημιουργία ενός νέου φιλοζωικού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:36:00 μ.μ. |
Νίκος Γκαβούνος: Δεν είναι πρόθεση μας η δημιουργία ενός νέου φιλοζωικού
 Με αφορμή δημοσίευμα σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο θα ήθελα να ενημερώσω ως αντιδήμαρχος φιλόζωους και μη και να δώσω την πραγματική διάσταση αναφορικά με τις σχέσεις του Δήμου Άργους Μυκηνών με τον φιλοζωικό σύλλογο Άργους Λάιζα. 

Η άρνηση και η απουσία των εκπροσώπων του Συλλόγου να συνεργαστούν με τον Δήμο για την εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων είναι η πραγματική αιτία όπου ο Δήμος προχωρά μόνος για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος στηριζόμενος σε εθελοντές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίθαλψη, αποπαρασίτωση, στειρώσεις, εμβολιασμούς, οπτική σήμανση , τσιπάρισμα και επανατοποθέτηση των αδέσποτων . 

Σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει εγκλεισμό των ζώων. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια στήριξης των φιλόζωων οι οποίοι φροντίζουν αδέσποτα στις γειτονιές. Ήδη έχουμε τοποθετήσει ταίστρες και ποτίστρες με φλοτέρ σε διάφορα σημεία του δήμου μας για την καλύτερη διαβίωση των αδέσποτων. 

Εξασφαλίσαμε δωρεάν στειρώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Σεπτέμβριο. Προωθούμε την διαδικασία υιοθεσιών μιας και αυτή είναι η καλύτερη λύση για τα αδέσποτα. Δυστυχώς ο φιλοζωικό σύλλογος είναι απών από αυτή την προσπάθεια μας και ακόμα χειρότερα βάζει εμπόδια αφού παρά τις επανειλημμένες ειδοποιήσεις μας δεν προτείνει μέλη για την συγκρότηση των δυο επιτροπών όπως ο νόμος ορίζει.

Θεωρούμε ότι ο φιλοζωικός σύλλογος πρέπει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του, να μειώσει τον αριθμό των έγκλειστων σκύλων, να σταματήσει να ζητά χορηγίες για στειρώσεις αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτές θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Δήμου, να ασχοληθεί περισσότερο με την υγιεινή των ζώων που βρίσκονται εξω στους δρόμους, να φροντίσει να έχει περισσότερους εθελοντές και να βρεθεί στο πλευρό του Δήμου για την βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος. 

Σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόθεση μας η δημιουργία ενός νέου φιλοζωικού και για μια ακόμα φορά τους καλούμε να τιμήσουν τον θεσμικό τους ρόλο και να ορίσουν εκπροσώπους για την σύσταση των δυο σημαντικών επιτροπών όπως ο νόμος ορίζει.

Ο αντιδήμαρχος
Νικ. Στυλ. Γκαβούνος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ