ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών στην Αργολίδα για τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. |
Εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών στην Αργολίδα για τον ιο του Δυτικού Νείλου
 Μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία αποδέχτηκαν οι Δήμοι Άργους Μυκηνών και Ναυπλιέων, ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος Πελοπόννησος ΑΕ, έχοντας την επιστημονική επάρκεια, την τεχνογνωσία και τα μέσα για την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών, ανέλαβε σχετικές δράσεις.

Ειδικά, σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, η Περιφέρεια υλοποίησε και υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών τόσο στις περιοχές αναφοράς, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των δυο Δήμων.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης των κατοίκων στις οικίες τους, σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους, για την πληροφόρηση του κοινού και τα μετρά προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν.

Υλοποιούνται επίσης εκτεταμένες δράσεις για την επιτήρηση εντόμων και πτηνών, όπως παγιδοθεσία για έντομα διαβιβαστές του ιού και για άγρια κυρίως πτηνά, προκειμένου να καταγραφεί η δραστηριότητα του ιού, σε συνεργασία με επίσημους φορείς και πανεπιστημιακά εργαστήρια.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας και τις διοικήσεις των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου, καθώς και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός συντονισμένων δράσεων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ