ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ολυνύχτια «μάχη» με τις φλόγες σε δύο μέτωπα στην Κρήτη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:50:00 π.μ. | |
Ολυνύχτια «μάχη» με τις φλόγες σε δύο μέτωπα στην Κρήτη (βίντεο)
 Σε εξέλιξη βρίσκονται  δυο πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής (07/07) σε Πεύκους Σητείας και στην Ανατολή Ιεράπετρας.


Στην Ανατολή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για την πυρκαγιά που ξέσπασε νοτιοδυτικά του χωριού πριν τις 2 τη νύχτα.

Την κατάσβεση συντονίζει ο διοικητής της Περιφερειακής Π.Υ Κρήτης κ. Μαραγκάκης, ενώ και για τις δύο πυρκαγιές έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις από όλη την Κρήτη.

Ο κ. Μαραγκάκης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως τη νύχτα υπήρξε κίνδυνος για το χωριό Ανατολή, όμως το πρωί τα πράγματα είναι καλύτερα ενώ στην περιοχή επιχειρεί ελικόπτερο και οι άνεμοι έχουν πέσει σε σχέση με τη νύχτα που ήταν πολύ ισχυροί.

Τα μέτωπα στην πυρκαγιά της Ανατολής είναι αρκετά σε διαφορετικά σημεία. Οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στο Στόμιο και τις Αμμουδάρες, ενώ με νεότερη ενημέρωση στις 08:30 το πρωί φαίνεται πως υπάρχει μια αναζωπύρωση κοντά στο χωριό.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας βρίσκεται στο σημείο καί όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι, η εικόνα λίγο πριν τις 9 το πρωί είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με τη νύχτα, οι άνεμοι έχουν πέσει και η βοήθεια του ελικοπτέρου ήταν καθοριστική. Στη σημείο βρίσκονται 28 πυροσβεστικά οχήματα, πολλοί εθελοντές και διασώστες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.


Για σήμερα, Σάββατο, το επίπεδο επικινδυνότητα πυρκαγιάς παραμένει «πολύ υψηλό», ενώ προβλέπονται ισχυροί άνεμοι στην Ιεράπετρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ