ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Στον «αέρα» χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις αγροτών - Λάθη που οδηγούν σε υπέρογκους φόρους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:57:00 π.μ. |
Στον «αέρα» χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις αγροτών - Λάθη που οδηγούν σε υπέρογκους φόρους
 Στις ουρές της εφορίας πρέπει να στηθούν χιλιάδες αγρότες για να γλιτώσουν την πληρωμή υπέρογκων φόρων. Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης. Σε χιλιάδες περιπτώσεις αγροτών κωδικός της φορολογικής δήλωσης έχει προσυμπληρωθεί λανθασμένα από το σύστημα.

Έτσι σύμφωνα με διευκρίνηση του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι οι οποίοι είναι κατ' επάγγελμα αγρότες, αλλά αυτό δεν εμφανίζεται στα προσυμπληρωμένα στοιχεία του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να απευθυνθούν στις ΔΟΥ.


Ειδικότερα, για αρκετές περιπτώσεις αγροτών, ο κωδικός 037-038 του εντύπου Ε1 δεν έχει προσυμπληρωθεί, ούτε οι ίδιοι μπορούν να παρέμβουν να τον συμπληρώσουν για να υπολογιστεί το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος κατά την εκκαθάριση της δήλωσης. Αποτέλεσμα να χάνουν το αφορολόγητο όριο εισοδήματος που δικαιούνται και θα φορολογούνται υπέρογκα ως επαγγελματίες από το πρώτο ευρώ εισοδήματος.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στη ΔΟΥ προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά της δήλωσης και την βεβαίωση με την οποία αποδεικνύεται ότι έχουν την ιδιότητα του «κατ΄επάγγελμα» αγρότη.

Το θέμα εξετάσθηκε χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο είχε αποστείλει τα στοιχεία για τους κατ' επάγγελμα αγρότες στο ΤΑΧΙS.

Πηγή: dikaiologitika.gr


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ