Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Συνεδριάζει στο Γύθειο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:36:00 π.μ. | |
Συνεδριάζει στο Γύθειο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
 Στο Γύθειο Λακωνίας θα γίνει το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η συγκεκριμένη απόφαση, γνωστοποιήθηκε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο της Τρίπολης και η ΕΡΤ Τρίπολης, είχε άμεσα μεταδώσει την είδηση.

Αμέσως μετά, στις 8 το βράδυ, θα γίνουν τα εγκαίνια της ολοκλήρωσης των έργων επέκτασης του λιμανιού του Γυθείου.

Η συνεδρίαση του Γυθείου, έχει και συμβολικό χαρακτήρα, αφού το συμβούλιο, με την εκεί παρουσία του, επιθυμεί να εκφράσει την συμπαράστασή του προς την περιοχή, που πρόσφατα δοκιμάστηκε σκληρά απ’ τις πυρκαγιές.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ


-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

-Η ολοκλήρωση των έργων στο νομό Λακωνίας. Το λιμάνι Γυθείου, αναπτυξιακή πύλη της
Νότιας Πελοποννήσου.ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αδαμαντία Τζανετέα και Κωνσταντίνα Νικολάκου.

-Διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων στην πόλη της Σπάρτης, την 25η Αυγούστου και έως τις πρωινές ώρες.ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

-Έγκριση παράτασης ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο Δήμο Καλαμάτας στις 26 Αυγούστου 2017.ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.

-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Επέκταση και λειτουργία οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης συνολικής δυναμικότητας 184 θέσεων/736 ατόμων (προσθήκη 55 θέσεων) και των συνοδών αυτού έργων σε γήπεδο συνολικής επιφανείας 62.891 τ.μ. (επέκταση κατά 26.726 τμ) καθώς και την κατάταξη του σε κατηγορία 4* με την επωνυμία «Simos camping» φερόμενης ιδιοκτησίας «ΣΙΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΕ» στην περιοχή «Λεύκη - Μάντρες» του Δήμου Ελαφονήσου της Π.Ε. Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αδαμαντία Τζανετέα και Κωνσταντίνα Νικολάκου.

-Έγκριση 3ης τροποποίησης του ενταγμένου έργου στη ΣΑΕΠ 526 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» με κωδικό 2015ΕΠ52600000. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης.

-Χορήγηση άδειας υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για την πώληση οπωρολαχανικών στον Γεώργιο Ψαρολόγο του Ανδρέα.ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Ρουμελιώτης.

-Έγκριση 4ης τροποποίησης προϋπολογισμού και πιστώσεων υποέργων που χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ - ΣΑΕΠ526, «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ» με κωδικό 2014ΕΠ52600022.ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

-Έγκριση τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου: Συντήρηση του δρόμου Ανεμοδούρι – Μαρμαριά (αριθμός απόφασης 216/27-6-2017-ΑΔΑ:ΨΞΥΑ7Λ1-1ΗΞ)ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Ρουμελιώτης.

-Έγκριση τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου: Συντήρηση του δρόμου εντός οικισμού Καρύταινας – Συμβολή με Περιφερειακό δρόμο (αριθμός απόφασης 217/27-6-2017-ΑΔΑ:Ψ9Ζ37Λ1-Ζ6Τ).ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Ρουμελιώτης.

-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Ανασκαφική Έρευνα Ρωμαϊκής Έπαυλης στην Κατουνίστρα Λουτρακίου Νομού Κορινθίας για τα έτη 2017-2019».ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ