ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Κάηκαν σπίτια σε χωριά στην ανατολική Μάνη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:43:00 π.μ. | |
Κάηκαν σπίτια σε χωριά στην ανατολική Μάνη (βίντεο)
Σε πύρινο κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται η περιοχή της ανατολικής Μάνης μετά την αναζωπύρωση των μετώπων που ξέσπασαν το Σάββατο - με μαρτυρίες να μιλούν για φωτιά που εκδηλώθηκε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ - και είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι της Κυριακής.


Τα πιο σοβαρά μέτωπα βρίσκονται στις περιοχές Κότρωνα, Χρυσοπηγή, Παρασυρός και Σκουτάρι και εκεί επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους οι 150 πυροσβέστες με τα 40 οχήματα που βρίσκονται επί τόπου.

Τις προηγούμενες ώρες κάηκαν 3-4 σπίτια στον Κότρωνα,έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ακόμα πέντε, ενώ κάηκε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και δημιουργήθηκαν προβλήματα στο νεκροταφείο του χωριού. Αντίθετα πολλά σπίτια γλίτωσαν λόγω της πετρόχτιστης κατασκευής τους.

Για πολύ δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών που δημιούργησαν καύσιμη ύλη δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. «Πρέπει να έρθουν και άλλα εναέρια μέσα για να μην έχουμε τα ίδια με την Κυριακή όταν στις 3 μετά το μεσημέρι όλοι είχαμε πιστέψει ότι είχε αντιμετωπιστεί η φωτιά και ξαφνικά είχαμε αναζωπύρωση» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας η κυρία Τζανετέα.

Στο ίδιο μήκος κύματος για ευθύνες της πυροσβεστικής κινήθηκε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει έκταση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ