ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Απάντηση Πολάκη σε Ανδριανό για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των λειτουργικών προβλημάτων στον τομέα Ναυπλίου του ΕΚΑΒ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. | |
Απάντηση Πολάκη σε Ανδριανό για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των λειτουργικών προβλημάτων στον τομέα Ναυπλίου του ΕΚΑΒ
Στην 5426/5-5-2017 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των λειτουργικών προβλημάτων στον τομέα Ναυπλίου του ΕΚΑΒ, απάντησε ο αρμόδιος αν. Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης.

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ήδη έχει γίνει πρόβλεψη για την κάλυψη τριών θέσεων στον τομέα ΕΚΑΒ Ναυπλίου μέσω των 4.000 θέσεων που προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο Υγείας με δωδεκάμηνες συμβάσεις. Δεδομένου ότι δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι, οι θέσεις θα επαναπροκηρυχθούν.

Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη των ιατρών για το ΕΚΑΒ, σας πληροφορούμε ότι με την ανάληψη της νέας Διοίκησης, διαπιστώθηκε ότι από το 2003 έως και το 2010 εκκρεμούσαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (σύσταση ΣΚΕΙΟΠΝΙ) για την πρόσληψη 73 ιατρών με μόνιμες θέσεις. Ήδη έχει συγκροτηθεί το αρμόδιο όργανο για την επιλογή των ιατρών και ξεκίνησαν οι διαδικασίες πρόσληψης. Είναι αυτονόητο ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός ιατρών θα στελέχωνε το σύνολο των Παραρτημάτων και των Τομέων του ΕΚΑΒ και θα προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην Κοινωνία.

Παράλληλα, έχουν προσληφθεί 11 επικουρικοί ιατροί, ανεβάζοντας το σύνολο των επικουρικών που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στους 26, ενώ αναμένεται η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 15 μόνιμων ιατρών του ΕΣΥ.



Σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των εκτός έδρας του προσωπικού του ΕΚΑΒ, σας ενημερώνουμε ότι καθυστέρηση λόγω νομοτεχνικών προβλημάτων που υπήρχαν. Τα θέματα αυτά βρίσκονται σε νομοθετική διαδικασία. Προβλέπεται ότι στο άμεσο διάστημα το θέμα θα τακτοποιηθεί”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ