ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ανδριανός στη Βουλή: Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους φορολογικούς κωδικούς που αφορούν τον χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. | |
Ανδριανός στη Βουλή: Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει ανακύψει  με τους φορολογικούς κωδικούς που αφορούν τον χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους κωδικούς 037-038 του ηλεκτρονικού εντύπου Ε1 που αφορούν φορολογούμενους με αγροτικά εισοδήματα και τον χαρακτηρισμό τους ως “κατά κύριο επάγγελμα αγρότες”.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με πληροφόρηση τόσο από αγρότες όσο και από λογιστές, έχει σημειωθεί πρόβλημα με τους κωδικούς 037-038 του ηλεκτρονικού εντύπου Ε1 που αφορούν φορολογούμενους με αγροτικά εισοδήματα και τον χαρακτηρισμό τους ως “κατά κύριο επάγγελμα αγρότες”. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει η απαραίτητη ηλεκτρονική πληροφόρηση για την σωστή εκκαθάριση της δήλωσης, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει βεβαίωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που πιστοποιεί ότι ο φορολογούμενος είναι κατ' επάγγελμα αγρότης.

Δεδομένου του ότι η καταληκτική ημερομηνία της υποβολής των δηλώσεων πλησιάζει και το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, ούτε έχει προς το παρόν εκδοθεί σχετική εγκύκλιος, γεγονός που δημιουργεί εύλογη ανησυχία στους φορολογουμένους που δεν γνωρίζουν το πλαίσιο υπό το οποίο θα φορολογηθούν, καθίσταται επιτακτική η ανάληψη άμεσων ενεργειών από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τους φορολογικούς κωδικούς 037-038 που αφορούν αγρότες.

2. Αν εξετάζεται η νέα παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων”
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ