ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Τατούλης: Με ολοκληρωμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές η λύση στο πρόβλημα των πυρηνελαιουργείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 π.μ. |
Τατούλης: Με ολοκληρωμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές η λύση στο πρόβλημα των πυρηνελαιουργείων
 Την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των ερευνών για τα πυρηνελαιουργεία, οι οποίες με πρωτοβουλία της Περιφερειακής αρχής διενεργήθηκαν, ώστε, σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος τον αμέσως επόμενο μήνα, να καταρτιστούν ολοκληρωμένες νομοθετικές και τεχνολογικές προτάσεις που θα προσεγγίζουν την επίλυση του προβλήματος.

«Υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και αυτό είναι κοινή παραδοχή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «κάτι που από το 2011 η περιφερειακή αρχή αντιμετωπίζει με απόλυτη σοβαρότητα. Μετά από επανειλημμένες μετρήσεις πρέπει να εξετάσουμε όλες τις διαθέσιμες επιστημονικές και τεχνολογικές εφαρμοσμένες λύσεις για να λύσουμε τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη ζωή των συνανθρώπων μας στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά, της Μεσσήνης και της Καλαμάτας, καθώς και την οικονομία της Περιφέρειάς μας».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε επίσης την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να εξεταστούν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά σχήματα, ώστε σε συνεργασία με τους πυρηνελαιουργούς να γίνουν οι απαιτούμενες επενδύσεις που θα δώσουν σύγχρονες λύσεις.

«Θα πρέπει να ξεχάσουμε την καταστροφική άποψη ότι πρέπει να κλείσουν τα πυρηνελαιουργεία» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης και ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη συναίνεση και συνεργασία για να βρεθούν οι πιο ολοκληρωμένες προτάσεις, καθώς οι αποσπασματικές πιλοτικές λύσεις που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί δεν προσφέρουν αειφόρα και βιώσιμη λύση.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνει ανεκτή η άκριτη κινδυνολογία της αντιπολίτευσης που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, τόσο στο τουριστικό προϊόν μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης οικονομίας, όσο και στην αγροτική οικονομία.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε επίσης μεγάλο βήμα τη βάση δεδομένων που έχει πλέον στη διάθεσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως αποτέλεσμα των ερευνών αυτών, σημείωσε ωστόσο ότι η ανάγκη συνεχούς βελτίωσής τους είναι επιβεβλημένη.

Ιδιαίτερα οξεία κριτική άσκησε ο Περιφερειάρχης στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τις εξαιρετικά εξοντωτικές και καταστροφικές απόψεις που εξέφρασαν κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι οποίες αγνοώντας βασικές παραμέτρους του προβλήματος ισοπεδωτικά προσέγγισαν το πρόβλημα.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ