ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Γ. Ανδριανός: Είναι ευθύνη όλων μας, Κύπριων και Ελλαδιτών, να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική αλήθεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. | |
Γ. Ανδριανός: Είναι ευθύνη όλων μας, Κύπριων και Ελλαδιτών, να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική αλήθεια
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρέστη στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου που συνδιοργάνωσαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Επιτροπή για την Κύπρο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Κυπριακή Πρεσβεία - Σπίτι της Κύπρου και η Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους - Μυκηνών (Κ.Ε.Δ.Α-Μ).

Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους όσοι είχαν την πρωτοβουλία και εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης μνήμης και τιμής για τους ήρωες Έλληνες - Ελλαδίτες και Κυπρίους – που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Μεγαλονήσσου.

Η σημερινή εκδήλωση αποκτά μάλιστα επιπρόσθετο συμβολικό περιεχόμενο, καθώς πραγματοποιείται λίγο μετά τα αποτελέσματα του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, και εν μέσω των νέων τουρκικών προκλήσεων ενόψει της έναρξης της διαδικασίας αξιοποίησης από την Κυπριακή Δημοκρατία του ορυκτού της πλούτου.

Η θυσία των αγωνιστών που τιμάμε σήμερα, δεν είναι συνεπώς απλώς ένα ιστορικό γεγονός. Είναι μια ζωντανή υπενθύμιση να συνεχίσουμε εμείς τον δικό τους αγώνα μέχρι την οριστική δικαίωση – μέχρι την απόσυρση των δυνάμεων κατοχής της μισής Κύπρου και την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο μιας λύσης δίκαιης και λειτουργικής, σύμφωνης με το διεθνές και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Αυτή θα είναι και η καλύτερη και η πιο αρμόζουσα απόδοση τιμής απέναντι στους πατριώτες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στα ιερά χώματα της Κύπρου. Είναι ευθύνη όλων μας, Κύπριων και Ελλαδιτών, να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική αλήθεια, και άσβεστο στην καρδιά και τον νου μας το εθνικό χρέος να δούμε σύντομα το τελευταίο τείχος που χωρίζει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα να πέφτει οριστικά. Είναι ένα χρέος που βρίσκει ενωμένο ολόκληρο τον Ελληνισμό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ