ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ούτε σκοπός για την φρούρηση του κτιρίου δεν υπάρχει στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:12:00 μ.μ. | |
 Ούτε σκοπός για την φρούρηση του κτιρίου δεν υπάρχει στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας στην Αργολίδα
 Είναι αληθές, ότι με την εφαρμογή του Π.Δ.7/2017 "Αναδιάταξη - Αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών ΕΛ.ΑΣ." έγιναν βήματα προόδου τουλάχιστον όσον αφορά τον χάρτη των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού μας, με την κατάργηση όλων των Αστυνομικών Σταθμών, την ίδρυση του Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ και την ύπαρξη σε κάθε Δήμο μιας τουλάχιστον υπηρεσίας επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος.

Το εγχείρημα αν και σε νηπιακή ηλικία, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την νεοϊδρυθείσα υπηρεσία του Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, υπόσχεται εξ'αρχής πολλά, στηριζόμενο βέβαια κυρίως στο φιλότιμο των Αστυνομικών, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, καθώς οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή είναι τεράστιες και υπολείπεται σε αστυνομικό προσωπικό.

Είναι γνωστό επίσης ότι η εν λόγω υπηρεσία επανδρώθηκε με συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και επιβαρύνθηκαν ιδιαίτερα για τον ως άνω σκοπό, το Α.Τ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ και το Α.Τ.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ νυν Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

Όσο αφορά το Α.Τ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ευρισκόμενο στην έδρα της Διευθύνσεως μας, έχει την τύχη, να μπορεί να ζητά και να λαμβάνει την συνδρομή των λοιπών υπηρεσιών της Διευθύνσεως, εντός ελαχίστου χρόνου, από την στιγμή που θα παρουσιαστεί ανάγκη. Τι θα συμβεί όμως, όταν παραστεί ανάγκη συνδρομής για το Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, όπου η απόσταση Ναύπλιο - Κρανίδι είναι 80 χιλ/τρα και μέχρι τα όρια μας με την Αττική περισσότερα από 120 χιλ/τρα.

Μπορεί άραγε ο ένας και μοναδικός αστυνομικός, που διατίθεται κατά κύριο λόγο σε υπηρεσία περιπολίας, να αντιμετωπίσει περιστατικά που στο Ναύπλιο και στο Άργος, τα αντιμετωπίζουν τρεις και τέσσερις αστυνομικοί;

Είναι δυνατόν στο Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ να μην διατίθεται σκοπός, για την φρούρηση του κτιρίου;

Είναι δυνατόν κατά την πρωινή βάρδια, τις περισσότερες φορές εκτός του ανύπαρκτου σκοπού, να μην υπάρχει ούτε Αξιωματικός Υπηρεσίας, μιας και αυτός αναγκάζεται να επιλαμβάνεται σε συμβάντα εκτός του Αστυνομικού καταστήματος, λόγω του ότι δεν υπάρχει περιπολία;

Πώς μπορούν να ανταποκριθούν οι συνάδελφοι, οι οποίοι εκτελούν όπως προαναφέραμε υπηρεσία περιπολίας κατά μόνας, όταν κατά την διάρκεια της νύκτας καλούνται να επιληφθούν σε περιστατικά ακόμα και σε απομακρυσμένα σημεία;

Τι θα πρέπει να επιλέξουν; Να περιμένουν κάθε φορά να έρθει συνδρομή από το Ναύπλιο μετά από μία ώρα και είκοσι λεπτά ή να ενεργήσουν μόνοι τους και ότι ήθελε προκύψει;

Μπορεί να γίνει ανεκτό, το ότι τίθεται εν αμφιβόλω η λήψη προγραμματισμένων κανονικών αδειών, λόγω έλλειψης αστυνομικού προσωπικού;

Έχει ληφθεί υπ'όψιν άραγε, ότι για την επάνδρωση του Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, μετατέθηκαν τρεις συνάδελφοι από το Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και ότι με τις γενικές μεταθέσεις εγκρίθηκε μετακίνηση άλλων δύο αστυνομικών σε άλλες υπηρεσίες;

Γνωρίζει άραγε κανείς, ότι πέντε αστυνομικοί του Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες εκτός και εντός της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Έχει ληφθεί υπ΄'οψιν, ότι στο Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ υπηρετούν επί τριετίας και τετραετίας, συνάδελφοι με οικογένεια και παιδιά, με καταγωγή και τόπο συμφερόντων από την Αργοναυπλία, οι οποίοι επιθυμούν να μετατεθούν σε υπηρεσίες των πόλεων καταγωγής τους; θα ικανοποιηθούν άραγε κάποτε τα αιτήματά τους; Υπάρχει σχετικός προγραμματισμός από την Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ; Σημειωτέον, οι εν λόγω συνάδελφοι, έχουν προέλθει από άλλη περιοχή μετάθεσης, εκτός Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, με σκοπό να υπηρετήσουν στον τόπο συμφερόντων τους και όχι μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους.

Είναι δυνατόν όλα τα προαναφερόμενα να συμβαίνουν εν έτη 2017, μετά από αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. σε αστυνομική υπηρεσία της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, η οποία αστυνομεύει μια πολύ μεγάλη σε έκταση περιοχή με 20.000 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι κατά την θερινή περίοδο τουλάχιστον διπλασιάζονται με παρούσα δύναμη 17 αστυνομικών; Δεν είναι βέβαια λίγες οι περιπτώσεις που γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων αλλά και ανησυχίας των πολιτών σχετικά με την ασφάλεια τους.

Μιλάμε βέβαια για τη Ερμιονίδα, τόπο διακοπών αλλά και μακρόχρονης διαμονής υψηλόβαθμων Ελλήνων και ξένων επισήμων, εφοπλιστών, βιομηχάνων, επιχειρηματιών κλπ αλλά και χιλιάδων τουριστών.

Συχνά δε γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων των συναδέλφων που υπηρετούν κατά καιρούς στο Α.Τ.ΕΡΝΙΟΝΙΔΑΣ, οι οποίοι θεωρούν δικαίως εαυτούς αδικημένους και ξεχασμένους, αφού αυτοί μετατέθηκαν στην εν λόγω υπηρεσία, σε αντίθεση με άλλους που παρέμειναν σε υπηρεσίες της έδρας και αφού δεν υπάρχει συνεχή ροή συναδέλφων για την αντικατάστασή τους, ώστε κανείς να μην παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.

Όλα αυτά καθ'ην στιγμή που εκτός των συναδέλφων του Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, πληθαίνουν και οι φωνές συναδέλφων που κάνουν λόγο για ανισομερή κατανομή της δύναμης και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Από την πλευρά μας πράξαμε και πράττουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα αναφορικά με τα εφόδια, το ανθρώπινο δυναμικό και την υλικοτεχνική υποδομή, για την λειτουργία των υπηρεσιών της Διεύθυνσης μας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), την Φυσική και Πολιτική μας ηγεσία. Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής είναι όντως σημαντικά, αρκεί κανείς να αναλογιστεί την ίδρυση του Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ που αποτελούσε χρόνιο και πάνδημο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και την επιστροφή στην Διεύθυνσης μας 26 οργανικών θέσεων εκ των 51 που μας είχαν αφαιρεθεί το έτος 2014. Θέλουμε όμως να επισημάνουμε, ότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα η διαχείριση του προσωπικού, ούτε είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε υποδείξεις. Εκείνο όμως που είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε, είναι να εκφράσουμε την αγωνία μας και να τονίσουμε ότι οι μέχρι σήμερα πρακτικές σε σχέση με την κατανομή της δύναμης, δεν είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εμείς γνωρίζουμε ότι η αποκλειστική ευθύνη για την ως άνω περιγραφείσα κατάσταση, που έχει βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν και επαναλαμβανόμενη θυμίζει εποχές αναξιοκρατίας και πελατειακού κράτους, βαραίνει αποκλειστικά την Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Για τον λόγο αυτό θέτουμε τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους, όσον αφορά την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και όχι μόνο αλλά και τυχόν κινδύνου που μπορεί να προκύψει για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων που υπηρετούν σε αυτό ή άλλη υπηρεσία της Διεύθυνσης μας και εκτελούν περιπολία κατά μόνας ακόμα και εκτός κατοικημένων περιοχών κατά παράβαση του Π.Δ.141/91.

Η Ομοσπονδία μας, παρακαλείται όπως, εκδηλώσει άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες της για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, έτσι ώστε τα σχετικά με την δύναμη αριθμητικά δεδομένα να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες κάθε υπηρεσίας.

Η πολιτική ηγεσία μας και οι παράγοντες του Αρχηγείου μας, τους οποίους ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά, για την άριστη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, παρακαλούνται δια της παρούσης μας, να παρέμβουν και σε συνεργασία με την σημερινή Διοίκηση της Γ.Π.Α.Δ.ΠΕΛ/ΣΟΥ και της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, να δώσουν τέλος στην νοσηρή αυτή κατάσταση και να θεραπεύσουν τα προβλήματα που δημιουργούν δυσλειτουργίες, ώστε να εξασφαλιστεί η έρρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της Διευθύνσεως μας.

Οι εκπρόσωποι του Νομού μας, παρακαλούνται όπως συμβάλουν με κάθε τρόπο στην εμπέδωση του αισθήματος δικαίου στους αστυνομικούς του Νομού μας και στην διασφάλιση και προστασία της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας, καθώς και στην παροχή των καλύτερων δυνατών αστυνομικών υπηρεσιών, στους πολίτες του Νομού μας, αρχής γενομένης από την ενίσχυση της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με αστυνομικό προσωπικό κατά τις έκτακτες - συμπληρωματικές μεταθέσεις του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2017.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ